7 zdravstvenih tegoba koje liječi propolis


Propolis se kao lijek iz prirode koristi već stoljećima, a danas ga najčešće upotrebljavamo tijekom sezone prehlade i gripe.

Osim što jača imunitet, propolis, pčelinji proizvod, pomaže i onda kad se bolest pojavi - olakšava simptome gripe i prehlade. Riječ je o idealnom prirodnom lijeku koji ima antivirusna, antibakterijska, protuupalna i antitumorska svojstva.

Ovaj pčelinji proizvod bogat cinkom jača imunitet, a usko se veže za pojačanu seksualnu želju. Osobe koje redovito uzimaju propolis lakše se nose sa stresom. Za koja je još stanja dobar propolis?

1. Prehlade i gripe
Kada stignu hladni dani, potražite pomoć pčela koje za vas marljivo rade cijele godine. Propolis jača imunitet i od davnina se koristi za olakšavanje spomenutih tegoba. Prije spavanja dovoljno je namazati područje prsa propolisom da biste umirili kašalj.

2. Akne
Ovaj jednostavan, efikasan, te potpuno prirodni tretman također je iznimno učinkovit u borbi protiv akni. Za uspješne rezultate potrebno je zahvaćena područja na koži, nekoliko puta dnevno, namazati propolisom. Sličan efekt postiže se i nanošenjem mješavine meda i propolisa.

3. Afte
Propolis i njegove blagodati su već opjevani pa tako i afte možete premazati njime. Ukoliko ne prolaze konzultirajte se s liječnikom koji će vam onda propisati terapiju.

4. Perut
Problem s peruti javlja se kod masne i na suhe kosi. Potrebno je koristiti se blagim šamponima s biljnim sastojcima, a jedan od njih je i propolis. Kosu dobro i dugo ispirati toplom vodom, nježno masirajući vlasište.

5. Stres
Osobe koje redovito uzimaju propolis lakše se nose sa stresom. Kako sadrži puno amino kiselina, esencijalnih masnih kiselina (kiseline koje naše tijelo treba ali ne može samo proizvesti) i vitamina, pomaže nam boriti se sa svim negativnim posljednicama stresa s kojima se susrećemo svakodnevno.

6. Seksualna energija
Stoljećima sportaši koriste propolis kako bi povećali razinu energije i izdržljivost, a to su karakteristike koje su potrebne za dobar seksualni život. Kronični problemi prostate rezultat su nakupljanja slobodnih radikala kisika u sjemenoj tekućini. Oni uzrokuju "opekline" na staničnoj razini, a propolis taj neugodan osjećaj ublažava i pospješuje užitak pri seksualnom odnosu.

7. Umiruje rane
Propolis je izuzetno efikasan kod čireva, opekotina i uboda.

Izvor: www.vecernji.hr

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!