Cazin: Građanima omogućili besplatnu ljekovitu inhalaciju iz košnica


 

Poznata pčelarska porodica Rošić iz Cazina, koja se godinama uspješno bavi i uzgojem i preradom ljekovitog bilja, ovih je dana u svojoj porodičnoj kući instalirala postrojenje za inhalaciju zraka iz košnice, čime je u pčelarskoj proizvodnji otišla korak dalje.

Novi način

Moja želja je bila da, pored svih ovih blagodati koje pčela pruža čovjeku, prikažem i jedan novi moment, odnosno na koji način možemo imati još koristi od pčela. Upravo je ta inhalacija iz košnice dobra za osobe koje imaju hronične probleme s respirotornim traktom, odnosno sa plućnim i srčanim bolestima – ističe Šefik Rošić.

Med, polen, propolis, matična mliječ, pčelinji otrov i vosak, pčelinji su proizvodi koji imaju ljekovita i hranjiva svojstva. Svakodnevnim uzimanjem nekog od ovih proizvoda održava se jak imunitet organizma, što je osnovni preduvjet za dobro zdravlje.

Čudo prirode

Ako se tome doda i mogućnost besplatnog korištenja inhalacije iz košnice porodice Rošić, zaokružuje se priča o pčeli kao glavnom oprašivaču i čudu prirode.

Iscjeljujući značaj

Tajna inhalacije iz košnice leži u snazi meda, matične mliječi, voska, propolisa i peluda, objedinjenih u posebnu zdravstvenu, iscjeljujuću komponentu, koju čovjek ne može proizvesti sam bez pomoći pčela.

– Inhalacija iz košnice je vrlo dragocjena, omogućava da duže živimo. Posebno je dobra za djecu, naročito za onu s teškim oboljenjima respiratornog trakta, kao i sa srčanim bolestima – naglašava Rošić.

Izvor: www.cazin.net

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!