Domaći voćni sokovi iz srca Potkozarja


 

Poljoprivredna zadruga „Fruit Organika“ u Gradišci jedna je od rijetkih zadruga u čijem proizvodnom programu su 100 % prirodni voćni sokovi bez dodataka. Posluje od aprila 2019. godine, a u ponudi ima voćne sokove od jabuke, višnje, kruške i breskve, pekmez od kruške, breskve i jabuke, a takođe pruža usluge cijeđenja voća.


Ovu zadrugu su u Donjim Podgradcima osnovali bračni par Gordana i Mihajlo Dojčinović, čija se porodica godinama tradicionalno bavi voćarstvom.

„Htjeli smo da u srcu voćarstva, u Potkozarju, osnujemo zadrugu s ciljem da se voće i blagodeti voća našeg kraja iskoriste na najbolji način jer su nam danas potrebni kvalitetni, prirodni sokovi i prerađevine voća“, rekla je Gordana Dojčinović gostujući u emisiji „Bilans stanja„ Radio Gradiške.

Ona je istakla da im je cilj da njihovi prirodni, provjereni proizvodi prvenstveno budu prepoznatljivi po kvalitetu, a ne po količini.

Mihajlo Dojčinović je naglasio da proizvode hladno cijeđene sokove, bez ikakvih dodataka, vode, šećera i konzervansa i da imaju recepturu kojoj su dosljedni.

„Plasiramo sokove u staklenoj ambalaži od dva decilitra i jednog litra i begove od 3 i 5 litara“, rekao je Dojčinović i dodao da u planu imaju proširenje asortimana i proizvodnju prirodnih gaziranih točenih sokova.

On je naveo da je rok trajanja sokova godinu dana na maksimalnoj temperaturi do 15 stepeni.

Proizvode plasiraju u ugostiteljskim objektima, restoranima, marketima, a mogu se poručiti i putem interneta

Izvor: www.radiogradiska.com

GALERIJA


Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!