Konferencija proizvođača i otkupljivača jagodičastog voća 2019


 

Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH u saradnji sa Caritasom Švicarske u Bosni i Hercegovini organizuje 8. godišnju konferenciju proizvođača i otkupljivača jagodičastog voća u Bosni i Hercegovini.

Konferencija će se održati 24.04.2019. godine u Sarajevu, Hotel Hills, Ilidža, sa početkom u 10:00 sati.


Ovaj događaj je prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, preradu i plasman jagodičastog voća upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u Bosni i Hercegovini, regiji i zemljama EU vezano za proizvodnju i tržište jagodičastog voća.

Uprkos činjenici da sektor malinarstva u protekle dvije godine prolazi kroz težak i nesiguran period, malina je i dalje vodeći izvozni BH proizvod u sektoru voća i povrća. Na malinu se odnosi 45% ukupnog izvoza u sektoru sa izvozom od 23.400 tona u 2018. godini.

Zbog trenutačne situacije u sektoru malinarstva cilj Konferencije jeste predstaviti lanac proizvodnje i okupiti na jednom mjestu sve učesnike u lancu vrijednosti, predstaviti probleme i izazove s kojima se proizvođači u BiH i regiji susreću, te omogućiti ključnim akterima da uspostave kontakte sa potencijalnim partnerima, razmjene iskustava i promoviraju dijalog.

Visoka proizvodnja dovodi do visokih očekivanja, što je u direktnoj koorelaciji sa izazovima svjetskih tržišnih cijena, standarda kvaliteta i klimatskih promjena.

Za detaljan dnevni red posjetite sljedeći link

Izvor: www.berryfruit.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!