Kruško Mujan: Kad ima volje, ima i načina..


Kruško Mujan član je LIDER-ove porodice od 2017. godine. Živi sa suprugom u porodičnoj kući na Čifluku u Tešnju. Bavi se građevinom kao što je malterisanje, zidanje.

S obzirom da je Mujan veoma vrijedan i marljiv  pored građevine sa svojom suprugom obrađuje i 4 dunuma maline, sorte Miker i Vilamet, od čega Mikera 3 dunuma i Vilameta 1 dunum.

2016. godine je imao prvu berbu i nabrao je 1 tonu, od čega je 838 kg predao Hifi s kojim ima potpisan ugovor o otkupu.

2017. godine predao je 2 tone malina, ali  s obzirom da cijena otkupa maline iz godine u godinu sve niža i niža, klijent je hrabro zakoračio i u plasteničku proizvodnju, aplicirao je za donaciju za plastenik, u kojem je zasadio 300 m2 paprika, koje su namijenje za pripravljanje ajvara. Ugovor o otkupu paprika je potpisao sa visočkom firmom Bios. Kredit u LIDER-u je podigao za kupovinu gnojiva, repromaterijala kao i sistema za navodnjavanje.

Planovi za budućnost su veliki, a uz pomoć LIDER-a, dalje planira da proširi plasteničku proizvodnju i da se okuša i sa uzgojem paradajza i da kupi još jedan plastenik veličine 300 m2, jer kako kaže prihod od malina je sve nesigurniji. Odustajanja nema, hrabro korača dalje.

S obzirom da je jako vrijedan i čestit nema sumnje da će zadane ciljeve i ostvariti. Za LIDER kaže da je kuća od povjerenja sa čestitim i ljubaznim osobljem. LIDER će biti njegov partner s kojim će graditi bolje sutra.

Izvor: www.lider.ba

 

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!