Matična mliječ - najbolje za vaš imunitet!


 

Matičnu mliječ proizvode mlade pčele radilice, stare između 5 i 15 dana, radom svojih žlijezda. Mliječ je gusta poput jogurta, bijele do svijetlo žute boje, kiselkasto-ljutog okusa.

Odlična je hrana za pčele, služi kako bi ih zaštitila i daje im dovoljno energije. Posjeduje baktericidna svojstva i djeluje kao prirodni biostimulator, te je preporuka da se uzima za jačanje apetita i poboljšanje imuno sistema.

Sadrži znatnu količinu proteina, slobodnih aminokiselina, lipida, vitamina i šećera.

Također je učinkovita u borbi protiv široke palete vanjskih utjecaja, štiti imunitet te obnavlja energiju.

Suradnja Farmer.ba i porodice Memišević

Porodica Memišević  se već duži niz godina bave pčelarstvom, tačnije od 1978. godine. Proces proizvodnje matične mliječi započeli su 80-tih godina po metodi profesora Pislaka iz Slovenije.

Isključivo se bave proizvodnjom mliječi i već su jako poznati u BiH i šire kad je riječ o pčelarstvu.

Nama je izuzetno zadovoljstvo da naši građani imaju mogućnost kupovine matične mliječi direktno od porodice Memišević.

Za direktnu kupovinu posjetite -  Naruči matičnu mliječ !

Matična mliječ cijena i dostava:

Cijena jedne bočice od 10 grama iznosi 50 KM – Dostava za Sarajevo – besplatno na kućnu adresu!

Za druge gradove u BiH – narudžbe dvije i više bočica (20 grama) - dostava je besplatna!

Dostava matične mliječi je u specijaliziranom pakovanju namijenjenom upravo za ove svrhe.

Za sve narudžbe, dovoljno je da se javite na naš kontakt telefon 061 395 029 (Viber)

Koliko mi treba matične mliječi?

U zavisnosti od namjene, da li se matična mliječ uzima preventivno ili zbog nekog oboljenja, različiti su i odgovori. Preporuka za korištenje mliječi je ista, bilo da se radi o nekom oboljenju ili matičnu mliječ uzimate radi preventive.

Bolesne osobe mogu početi sa uzimanjem u trajanju od 30-tak dana, ukoliko osjete poboljšanje svog zdravstvenog stanja trebaju nastaviti sa uzimanjem, s tim da nakon 30 dana dana uzimanja treba napraviti minimalno 15-tak dana pauze, prije ponovnog uzimanja, pa nastaviti opet 30 dana.

Bolesne osobe zaista mogu očekivati poboljšanje nakon kontinuiranog uzimanja u trajanju od 15 dana.

Što se tiče preventivnog djelovanja, nakon konzumiranja u trajanju od 30 dana (ili 15), treba napraviti pauzu u istom trajanju prije ponovnog uzimanja.

Uticaj matične mliječi na čovjeka:

- stimuliše odbrambeni sistem organizma;

- jača imunitet organizma;

- povećava energiju, izdržljivost i fizičku snagu;

- stimuliše mentalne funkcija i jača memoriju;

- otklanja nervozu i uznemirenosti;

- stimuliše tjelesni rast i razvoj;

- uspostavlja hormonalnu ravnotežu;

- reguliše krvni pritisak;

- smanjuje nivo lipida i holesterola u krvi;

- liječi neplodnost kod muškaraca i žena itd.

 

Matična mliječ - iskustva porodice Memišević

Upotreba matične mliječi  prema našim preporukama dosada je dala brojne rezultate. U ovom dijelu nabrojati ćemo najuspješnije tretmane za koje imamo potvrdu od kupaca da im je matična mliječ pomogla.

Jačanje imuniteta

Osobe koje su uzimale matičnu mliječ potvrdile su nam da je matična mliječ uticala na jačanje imuniteta. Osobe koje su bile vrlo često prehlađene pohvalile su se da je ukupan broj prehlada u toku godine znatno smanjen, što smatraju da je rezultat djelovanja matične mliječi.

Poboljšanje krvne slike

Imali smo jedan interesantan slučaj. Osoba koja je obavila prvi tretman hemoterapije kontaktirala nas je i počela koristiti matičnu mliječ. Prilikom obavezne kontrole krvne slike prije drugog tretmana hemoterapije doktori nisu mogli da vjeruju da je krvna slika kod osobe bolja od one koja je bila prije prvog tretmana.

Pored ovog slučaja pratili smo i osobu koja je obolila od hepatitisa C i koja je primala redovnu terapiju. U toku redovne terapije konstatovan je pad krvne slike, čime je moglo doći do obustave terapije. Korištenjem matične mliječi krvna slika nije dalje padala, nego je zabilježen lagani porast, a redovna terapija se nije prekidala i završena je do kraja.

Osobe koje imaju nizak nivo željeza u organizmu, nakon korištenja matične mliječi potvrdile su nam da je nivo željeza znatno povećan, a također i da je nakon prestanka korištenja matične mliječi nivo željeza ponovo počeo opadati.

Menstrualni ciklus

Osobe kod kojih je duže vrijeme primjećeno izostajanje menstrualnog ciklusa, ubrzo nakon uzimanja matične mliječi regulisao bi se njihov menstrualni ciklus. Matična mliječ je također uticala kod nekih osoba da se smanji trajanje odljeva krvi u toku menstrualnog ciklusa, tj. došlo bi do smanjenja trajanja ciklusa.

Plodnost

Ovo je jedna od stvari za koju vjerujemo da je matična mliječ najbolji lijek. Kada nam se prvi put javila jedna osoba i rekla da je zartudnila nakon 20 godina braka, bili smo presretni! Posebno smo sretni jer se taj trend nastavlja, tako nas svake godine obraduju vijesti o novim bebama. Na žalost nemamo informacije o tome koliko naših kupaca uzima matičnu mliječ radi problema sa plodnošću, tako da ne možemo govoriti o procentualnom uspjehu.

Alergija na polen

Osobe koje su imale velikih problema sa sezonskim alergijama na polen konzumirale su matičnu mliječ, što je rezultiralo vidno blažim simptomima tokom sezone.

Smirenost

Osobe koje se bave intelektualnim radom i koje rade u dosta dinamičnom i stresnom okruženju konstatovale su da matična mliječ utiče smirujuće na njih.

Dodatne informacije

Matična mliječ je osjetljiva na svjetlost, temperaturu i zrak. Ukoliko biste ostavili matičnu mliječ izloženu svjetlu i zraku, na sobnoj temperaturi, za dvadesetak minuta matična mliječ bi potpuno promijenila svoj izgled. Od bijelo-žućkaste, izgledom kao jogurt, pretvorila bi se u potpuno žutu masu, izgledom kao žele.

Smije se uzimati samo drvenim, plastičnim ili staklenim kašikama, a nikako metalnim.

Radi zaštite matične mliječi od svjetlosti mora se pakovati u tamne bočice. Odmah nakon vađenja iz košnice, bočica sa mliječi se drži u frižideru (čak i u vrijeme transporta).

Uticaj zraka je vrlo štetan, zbog čega pakovanje treba biti takvo da u bočici nema prostora za zrak. Iz tog razloga bočicu ne treba otvarati do same upotrebe.

Matična mliječ zapakovana na ovaj način može se čuvati godinu dana u frižideru, a prema našem mišljenju je i najbolji način čuvanja matične mliječi u izvornom obliku.

Za sva pitanja vezana na narudžbu javite se na naš kontakt telefon 061 395 029 (Viber)

Vaš Farmer.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!