Pet kućnih pripravaka koji pomažu u borbi protiv kašlja i prehladeS dolaskom hladnijeg vremena lakše se prehladimo, a svatko kod kuće ima nekoliko pripravaka koji vam mogu pomoći u borbi protiv kašlja i prehlade.

Para

Ako vas muči prehlada ili imate poteškoće s disanjem, para je idealno rješenje. Zagrijte vodu u širokoj posudi i inhalirajte paru oko 10 do 15 minuta. U vodu možete dodati i eukaliptusovo ulje.

Med

Med ima opuštajuće i ublažujuće učinke pa možete dodati med u čaj ili pojesti žličicu meda. Ako vaše dijete ima prehladu i muči ga kašalj, a starije je od pet godina, možete mu dati žlicu meda pomiješanu s cimetom.

Sjemenke rogača

Sjemenke rogača prokuhajte u vodi. Osim kod kašlja, sjemenke rogača pomažu i u ublažavanju plućne kongestije.

Sol

U čašu tople vode dodajte žličicu soli, a zatim tu tekućinu koristite za ispiranje grla. Poželjno bi bilo dva puta dnevno ispirati grlo slanom vodom. Ovo posebno pomaže kada imate bolno grlo.

Mlijeko s kurkumom

Kurkuma ima antiseptička svojstva, navodi Times of India, pa je odlična za borbu protiv virusnih infekcija kao što su prehlada i kašalj. Dodajte malo kurkume u prahu u čašu toplog mlijeka i popijeto to svaku večer. To će ublažiti bolove u grlu, a pomoći će i kod curenja nosa.

Ako vas simptomi prehlade muče određeno vrijeme ili imate neke ozbiljnije simptome, javite se svom liječniku.

Izvor: www.akta.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!