Podrška domaćim proizvođačima „BiH Korpa zlata“- MKF LIDER i Farmer.ba


 

Poljoprivreda Bosne i Hercegovine

Mikrokreditna fondacija LIDER i FARMER.ba u ovom mjesecu pokreću projekat „BiH Korpa zlata“, čiji je glavni cilj osnažiti i podržati farmere i proizvođače hrane iz Bosne i Hercegovine.

BiH proizvođači kao i ostali poduzetnici kontinuirano se suočavaju sa posljedicama pandemije i pred njima je mnoštvo izazova u narednom periodu. S obzirom na trenutne okolnosti uzrokovane pandemijom, veliki broj poduzetnika okrenuo se digitalizaciji u svom poslovanju i radu na daljinu.

Kako se često može čuti, došlo je vrijeme digitalne transformacije, koja više nije izbor, nego obaveza za opstanak i normalan rad poduzetnika, te se svi trebamo adaptirati novonastaloj situaciji.

Na samom početku pandemije, osjetila se potreba i važnost vlastite proizvodnje hrane i kriza je promijenila perspektivu očuvanja domaće proizvodnje i domaćih proizvođača. Kontinuirano imamo pozive naših građana koje interesira gdje nabaviti svježe voće i povrće, mlijeko, pčeljine proizvode, zimnicu, razne čajeve ili domaće sokove i sl.

Zdrava prehrana - bosanski proizvodi!

Online kupovina u BiH!

Ideja projekta “ BiH Korpa zlata“ upravo je podrška malim proizvođačima u prezentaciji i predstavljanju  njihovih proizvoda u sklopu platforme www.farmer.ba i kroz digitalizaciju i online kanale, na jedan inovativan način promovisati njihov trud i rad budućim kupcima i saradnicima.

U naredom periodu kroz zajedničku saradnju sa MKF „LIDER“ predstaviti ćemo 100 vrijednih proizvođača, koji imaju kvalitetne proizvode i kojima ćemo u sklopu platforme Farmer.ba omogućiti što bolju vidljivost na BiH tržištu.

Naši građani se danas sve više okreću online kupovini i vjerujemo da će ovaj vid nabavke domaćih proizvoda kontinuirano napredovati. Tako će naši građani imati pregled gdje mogu nabaviti domaće proizvode u svojoj okolini i na taj način ubrzati komunikaciju proizvođač – građanin.

Farmer.ba već nekoliko godina radi na aktivnoj podršci domaćim poduzetnicima iz BiH i kroz suradnju sa MKF LIDER i projektom „BiH Korpa zlata“  želimo ukazati na važnost pružanja podrške bosanskohercegovačkim proizvođačima, koji su se u najtežim trenucima pokazali i bili „zlata vrijedni“.

Smatramo da je vrijednim proizvođačima, koji imaju kvalitetne prizvode vrijedne pažnje „BiH Korpa zlata“ idealna prilika da se na najbolji način predstave domaćem tržištu.

Posebno važnim smatramo činjenicu da projekt „BiH Korpa zlata“  pokrećemo u izazovnoj godini i trenutnoj ekonomskoj situaciji, koja je dosta uticala na rad domaćih proizvođača.

Za sve informacije javite se na 061 395 029 ili na email info@farmer.ba 

Vaš Farmer.ba i Mikrokreditna fondacija LIDER

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!