Poljoprivreda i online kupovina u BiH – 2020/2021


Online kupovina u BiH

Možete li se sjetiti kad ste prvi put kupili nešto putem interneta?

Dok pročitate ovaj kratki tekst na vašem mobitelu, vjerovatno ćete kasnije malo “proguglati”i posjetiti neke od web shopova, virtualnih prodavnica i provjeriti kakve su trenutno cijene vaših omiljenih proizvoda .

Kakve su cijene auta, gdje ima vrtlarske opreme, treba se i krečiti uskoro, pa valja pogledati gdje ima dobar majstor ili ste u potrazi za dobri sjemenima i sadnicama.

Više smo online i svi smo online!

Kako i sami možete primjetiti naš realni svijet se sve više prebacuje na online kupovinu i virtualni svijet. Više se vremena provodi za mobitelima, laptomima, kompjuterima i svakodnevno imamo sve više firmi koje su se okrenule online prodaji. Prije samo godinu dana bilo je doslovno nevjerovatno da će se zaustaviti fizičke radnje, da će doći do zatvaranja prodavnica ili da će im se ograničiti radno vrijeme.

Trenutno imamo situaciju da se doslovne sve kupuje putem internet, od banana pa sve do namještaja, odjeće, igračaka i slično. Skoro smo bili dio jednog webinara za online prodaju gdje se spominjalo da se čak i auto može kupiti online !?

Online kupovina i pandemija

Građani svakodnevno sve više pregledavaju web shopove, online prodavnice i ono najbitnije, jeste napredak kod naših građana kad je riječ o kupovini putem internet. Doslovno, do jučer smo imali naše kupce koji nikad nisu kupovali putem internet, sve se nabavljalo telefonskim pozivom, porukom i slično, ali danas su oni prekaljeni kupci i čak se kupuje i sa drugih kontinenata, što nas svakako raduje.

Veliki je broj anketa i podataka gdje možete vidjeti da je online trgovina u naglom porastu. Sve više trgovaca se okreće prodaji putem internet i smatramo da će tako biti u budućnosti, bez obzira na trajanje pandemije. Naravno, uvijek će biti prisutna “ofline” prodaja i kod nas će uvijek biti prisutne fizičke radnje, gdje se može vidjeti i u košaricu rukom ubaciti taj proizvod.

Ali i taj dio se dosta mijenja i sad se po svijetu otvaraju “manje prodavnice” i shopovi, gdje posjetioci mogu da pogledaju proizvod (npr.jastuk ili madrac) i kasnije taj isti madrac naruče na svoju kućnu adresu.

Zdrava hrana i internet prodaja u BiH

Svi uglavnom spominju da svoje poslovanje preusmjerite na internet i da poradite na boljoj i kvalitetnoj prezentaciji vašeg poslovanja. U zemljama zapadne Evrope, već se godinama kupuje online i taj trend će svakako kontinuirano rasti i kod nas. Proći će ova kriza, pandemija će morati stati, ali ćemo imati veliki broj korisnika koji su navikli na internet kupovinu i tu jednostavno morate biti prisutni.

Naše iskustvo nam govori da je sve više mladih ljudi (mladi bračni parovi) koji kontinuirano kupuju online i naglasak mora biti na mlađoj populaciji kojima je korištenje i kupovina putem internet svakodnevnica.Svaki dan imamo upite gdje kupiti kozje mlijeko, gdje nabaviti kvalitetan med, sokove, prirodnu kozmetiku?!

Posjeti preko 80 web radnji u sklopu Farmer.ba - Ovdje možete pogledati Kako naručiti?!

Možemo se pohvaliti da je Farmer.ba postalo mjesto okupljanja građana koji žele nabaviti proizvod sa “imenom i prezimenom”, mjesto koje okuplja kvalitetne proizvođače, registrirane proizvođače koji stoje iz svog proizvoda, što nam je jako bitno.

Po nekim istraživanjima glavni faktor online kupovine je POVJERENJE! Na tom dijelu kontinuirano radimo i to je jedan od glavnih vodilja našeg i vašeg Farmer.ba

Projekt “BiH Korpa zlata” i predstavljanje bh.proizvođača

Farmer.ba i MKF LIDER

U suradnji sa našim partnerima Mikrokreditnom fondacijom LIDER pokrenuli smo projekt/inicijativu “BiH Korpa zlata” , gdje nam je glavni cilj uvrstiti što više kvalitetnih bh.proizvođača u sklopu naše platforme. Došlo je vrijeme digitalne transformacije, koja više nije izbor, nego obaveza za opstanak i normalan rad poduzetnika.

Zahvaljući MKF “LIDER” ova inicijativa pruža potpuno #besplatnu prezentaciju i podršku našim proizvođačima u sklopu Farmer.ba.

Ukoliko se bavite poljoprivredom i želite predstaviti svoje proizvode, svakako se javite na naš kontakt telefon (Viber) 061 395 029 ili na email: info@farmer.ba u postanite dio online zajednice!

Vaš Farmer.ba

 

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!