Poljoprivredno prehrambeni sajam, Jesen u Visokom


 

U Velikoj sali Općine Visoko danas je održana press konferencija povodom 14. izložbeno - prodajnog sajma poljoprivredno - prehrambenih proizvoda "Jesen u Visokom" koji će se održati od 22. do 24.oktobra.

Kao što smo i već ranije najavili, na ovogodišnji sajam pristiže 90 izlagača iz 25 bosanskohercegovačkih općina.

Organizator sajma je  Općina Visoko, a pokrovitelj Ministarstvo za poljopoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK.

"Sajam okuplja proizvođače širom BiH sa raznovrsnom ponudom, tako da će i ove godine svi zainteresovani na jednom mjestu pronaći poznato visočko suho meso, raznovrsne sireve i druge mliječne proizvode, med i druge pčelinje proizvode, voće, povrće , domaće sokove, čajeve i još mnogo toga. Ove godine imamo 15-ak izlagača koji prvi put dolaze na sajam," izjavio je Adi Pašalić, stručni saradnik za poljoprivrednu djelatnost u Službi za privredu.

Novina ovogodišnjeg sajma je manifestacija koja će se održati u ponedjeljak, a radi se o Gastro ponudi domaćih tradicionalnih jela koja će se održati na platou ispred KSC "Mladost" Visoko poslije svečanog otvorenja sajma.

"U okviru trodnevne manifestacije održat će se i predavanje za pčelare kao i prezentacija opreme koja se koristi u pčelarstvu. Drugog dana sajma također će se održati predavanje o bolestima pčela u MSŠ "Hazim Šabanović" Visoko u 17:00 sati, " kazala je Amira Džafić ispred Službe za privredu Općine Visoko.

Razlog održavanja ovih predavanja je edukacija o prevenciji i prepoznavanju prvih simptoma bolesti pčela.

Kompletan program manifestacije je ranije objavljen na glasilima Općine Visoko.

 

Izvor: Press Općine Visoko

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!