Priznanje za Tradicionalni obrt Aronija & Okanović


 

Porodična, dobro organizovana, na kvalitetu i profesionalizmu zasnovana firma Tradicionalni obrt "Aronija&Okanović" smještena je na obroncima planine Majevice. Kada se zna da je smještena, sa zemljištem i pogonima, na nadmorskoj visini iznad 700 metara, gdje je svjež i čist vazduh, onda je sasvim jasno zašto se u svakoj priči o ovoj firmi, pominje kvalitet. A kvalitet je vezan za ono čime se Okanovići bave, proizvodnjom 100 % prirodnih sokova.


"Proces proizvodnje se odvija u objektu od 90m2 koji je napravljem po sistemu HACCAPT. Procesna oprema je od inox-materijala. Bavimo se proizvodnjom prirodnih sokova od Aronije, Kupine i Jabuke koje proizvodima na vlastitim parcelama. U vlastitim pogonima sušimo voće i povrće, cijedimo, proizvodimo i pakujemo u našim pogonima sa savremenom opremom u boce od 750ml. Sarađujemo sa  Bingo kompanijom i veoma  smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Vršimo dostavu na širemo području Tuzlanskog kantona a trenutno naše proizvode kupci za sada mogu pronaći u Tuzli u Bingo objektima na stupinama, u Slavinovićima, na Slatini i Sjenjaku, u Maxi marketu Irac.

Generalno, zadovoljni smo da možemo istaći kako uspješno poslujemo i stvaramo preduslove da u budućnosti ostvarimo naše poslovne planove. Planovi su vezani za proširenje proizvodnje. Zahvalni smo našim kupcima, konzumentima naših proizvoda što prepoznaju kvalitet, što nam ukazuju povjerenje a na taj način podržavaju domaću proizvodnju, otvaranje radnih mjesta", istakao je Edin Okanović izvršni direktor firme Tradicionalni obrt "Aronija&Okanović". 

Kvalitet koji je spakovan u boce od 750ml nije moga ostati neprimjećen. Naime, kao članica Kantonalna privredne komore Tuzla, firma Tradicionalni obrt "Aronija&Okanović" učestvovala je u posljednje vrijeme na nekoliko značajnih sajamskih manifestacija. 

Posjetiocima sajma je organizovana je promocija i degustacija ovih proizvoda zabilježene su pozitivne reakcije. Stojalo se u redu kako bi se probali sokovi od aronije, kupine i jabuke, 100% prirodni sa oznakom "Aronija&Okanović". Znali smo da je riječ o izuzetno kvalitetnim proizvodima no, nije zgoreg nikada čuti analize onih koji su zaduženu za ocjenu kavliteta. Komora je dostavile uzorke, zatražena je ocjena kvalitete od stručne komisije banjalučkog sajma, i odgovor je bio očekivan. Sve je i pored toga, obradovala izuzetno visoka ocjena stručne komisije i dodjeljena Plaketa za učešće i prezentaciju na sajmu. Firma "Aronija&Okanović" od sada kreće u prikupljanje priznanja za kvalitet svojih proizvoda a i dalje opredjeljenjeni na prirodne sokove, modernu tehnologiju, profesionalan pristup, sve pod poznatom krilaticom "U zdravom tijelu, zdrav duh", koja je ujedno i ideja vodilja, trajno opredjeljenje Okanovića u uzgajanju, proizvodnji i distribuciji aronije, kupine i jabuke.

Izvor: www.kpktz.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!