Savjeti / Vodena carica: Tri odlična razloga zašto trebamo češće jesti lubenice


 

Ljeto je u našim krajevima dušu dalo za lubenice, tako da nemate razloga ne iskoristiti priliku koja vam se pruža, piše punkufer.hr.

Ali, osim što su iznimno osvježavajuće, postoje i drugi razlozi zbog kojih biste lubenice što prije trebali uključiti u svoju prehranu.

1. Jačaju imunitet

Konzumiranje lubenica može ojačati vaš imunološki sistem jer one imaju visok sadržaj vitamina C koji je snažan antioksidans, a koji pomaže u spriječavanju raznih bolesti. Također, redovno konzumiranje namirnica koje sadrže vitamin C može zaštititi i same tjelesne čelije od brojnih štetnih čimbenika.

2. Štite srce i krvožilni sustav

Lubenica je bogata likopenom - antioksidansom koji prevenira bolesti srca. Ovo voće sadrži i prehrambena vlakna koja smanjuju razine lošeg kolesterola, kao i kalij koji snižava krvni pritisak.

3. Poboljšavaju seksualni život

Mnogi stručnjaci preporučuju lubenice u prehrani jer je utvrđeno da sadrži citrulin koji ima učinke slične Viagri. Kada uđu u tijelo pretvaraju se u arginin – aminokiselinu koja je korisna za krvožilni sustav jer daje elastičnost stijenkama arterija.

Lubenica se preporučuje i u dijetama za mršavljenje jer ima malo kalorija i daje osjećaj sitosti. Potiče izlučivanje toksina iz tijela, poboljšava rad bubrega...Još niste otišli do pijace!? E, svašta...

Izvor: www.RadioSarajevo.ba

Foto: Pixabay

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!