Šest načina kako da iskoristite limunovu koru


Vjerovatno i vi, kao i većina ljudi, uvijek bacate limunovu koru nakon što iskoristite sadržaj limuna.Međutim, pravite veliku grešku jer limunova kora može da vam posluži na mnogo načina.

Osim toga što je limun prepun vitamina C i samim tim je dobar za zdravlje, njegovu koru možete iskoristiti u još neke svrhe, a ovo su neke od njih.

Uklanja neprijatne mirise
Kora od limuna uklanja većinu neprijatnih mirisa. Jedan od načina na koji možete da je upotrijebite, jeste da je stavite na dno kante za smeće kako bi upila neprijatan miris iz nje.

Očistite mikrotalasnu
U činiju sa vodom stavite koru od limuna pa je stavite u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grijte oko pet minuta. Na ovaj način uklonićete neprijatne mirise iz mikrotalasne, ali i bakterije i prljavštinu koja se nataložila u njoj.

Otjerajte mrave
Limun sadrži u sebi prirodnu aromu koja je odbojna mravima, pa je ovo dobar način da ih se riješite ukoliko vam stvaraju probleme. Dovoljno je da stavite limunovu koru na "kritična mjesta" i mravi se više neće pojavljivati.

Osvježite frižider
Isto kao i kad je u pitanju mikrotalasna, frižider možete očistiti na isti način. Stavite nekoliko limunovih kora u frižider i nestaće svi neprijatni mirisi.

Čišćenje kože
Korom od limuna očistite lice ako imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, smanjićete fleke i ujednačiti ten.

Izbjeljivanje zuba
Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, bijelim dijelom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vrijeme.

(Objektiv.rs)
Izvor: www.nezavisne.com

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!