Usaid/Sweden Farma II nastavlja podršku proizvođačima jagodastog voća širom BiH


USAID/Sweden FARMA II će, u saradnji sa Upravom BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica, Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i Regionalnom savjetodavnom službom Bratunac, krajem ovog mjeseca organizovati treninge o održivosti proizvodnje jagodastog voća u Jablanici, Tuzli, na Palama, u Rogatici i Bratuncu.

„Ove obuke su prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, i plasman prvenstveno maline, ali i ostalog jagodastog voća upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji. Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama, prvenstveno kada je proizvodnja i plasman maline u pitanju, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura“, poručuju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Treninzi su otvoreni za učešće, a prvi će se održati u sali Opštine Rogatica 18.2. u 11 sati, a zatim 19.2. u 10 sati u sali Opštine Pale, 20.2. u 11 u sali Općine Jablanica, 21.2. u 11 sati u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla te 22. 02. u 10:30 sati u prostorijama Doma kulture opštine Bratunac.

„Pozivamo sve zainteresovane da se odazovu na poziv, te uzmu učešće u programu koji će osigurati buduće uvezivanje proizvođača u sektoru jagodastog voća, ali i omogućiti efikasniju proizvodnju i razmjenu dobrih praksi za bolje rezultate u godini koja je pred nama“, zaključuju iz USAID/Sweden FARMA II.

Izvor: www.farmabih.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!