Usaid/Sweden FARMA II vodi proizvođače hrane na Belgrade Food Show


 

USAID/Sweden FARMA II projekat je raspisao poziv za zainteresovane proizvođače hrane za učešće na Belgrade Food Show-u, međunarodnom sajmu i konferenciji visokokvalitetne hrane fokusiranom na jugoistočnu Evropu (http://belgradefoodshow.rs/), koji će se održati 10. i 11. oktobra ove godine. Prošlogodišnji BFS je okupio 80 izlagača i 32 predstavnika trgovaca i distributera iz 11 zemalja svijeta, uključujući i vodeće trgovačke lance i distributere u Srbiji.

  „Pojam visokokvalitetna hrana ili na engleskom „Speciality foods“ odnosi se na hranu koju tipično smatramo jedinstvenom i malo skupljom, jer se pravi u manjim količinama od vrlo kvalitetnih sastojaka. Taj segment se još zove i premium hrana. Sajam je fokusiran na proizvode iz regije, te je ovo prilika da se bosanskohercegovački proizvođači hrane još jednom pokažu po svojoj kvaliteti i nametnu prema distributerima koji tragaju za novim proizvodima za regionalno i svjetsko tržište. Već je potvrđen veliki broj dobavljača koji će prisustvovati na Sajmu, što je dobra poruka i važna poslovna šansa“, poručuju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Cijena učešća koja obuhvata izlagački potpuno opremljen i brendiran štand, učešće na konferenciji i predavanjima eksperata, te pristup online platformi za B2B uvezivanje i unošenje u jedinstven BFS štampani katalog iznosi 60.000 dinara (oko 510 eura), a USAID/Sweden FARMA II će prijavljenim bh. izlagačima iz sektora mljekarstva, voća i povrća, peradarstva, ljekovitog bilja i meda pokriti minimalno 50% ove cijene, te više u ovisnosti od broja zainteresovanih učesnika.

“U izlagačkom dijelu, proizvođači će predstaviti svoje najnovije proizvode, što će biti jedinstvena prilika za kupce da upoznaju rastuću regionalnu industriju visokokvalitete hrane, inspirativne poduzetnike i njihove neodoljive proizvode. Konferencijski dio, otvoren za sve goste, baviće se ključnim temama kao što su globalni trendovi, perspektive visokokvalitetne hrane, putevi do tržišta i prilike za izvoz, stavovi i očekivanja kupaca, priče o uspjehu”, dodaju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

„Zainteresovane organizacije se trebaju prijaviti putem e-mail adrese info@farmabih.ba najkasnije do 9. septembra u 17h, sa nazivom kompanije, kontaktima ovlaštenog predstavnika i kratkim opisom proizvoda koje bi predstavili na ovoj manifestaciji. Broj mjesta je ograničen. Prijavljene kompanije će same snositi troškove prevoza i smještaja u Beogradu.“, zaključuju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Izvor: www.farmabih.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!