Webinar o zelenoj ekonomiji i predstavljanje platforme za preduzetništvo


 

Pozivamo zainteresovane kompanije i organizacije koje se bave zaštitom okoliša, dizajnom i implementacijom zelenih rješenja u urbanim sredinama da učestvuju na webinaru o zelenoj ekonomiji na kojem će biti predstavljena globalna platforma za preduzetništvo.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Grad Sarajevo, u okviru projekta Connecting Nature, sarađuju sa gradovima i kompanijama širom Evrope na novom globalnom tržištu kako bi podržali ekonomiju zasnovanu na prirodi.

U okviru projekta kreirana je platforma za preduzetništvo koja ima za cilj da direktno poveže zahtjeve tržišta (gradove kojima su potrebna rješenja zasnovana na prirodi) sa ponudom tj. inovativnim kompanijama koja nude održiva rješenja zasnovana na prirodi.

Navedena platforma će biti zvanično pokrenuta na webinaru koji će biti održan 21.10.2020. godine od 11.00-12.30 (CEST).

John Bell, Direktor Glavnog odjela za istraživanje i inovacije Evropske komisije i Hazel Chu, gradonačelnica Dublina predstavit će navedenu platformu i najaviti webinar koji će biti usmjeren na aktivnosti koje gradovi mogu realizirati da stimuliraju i podrže kompanije koja se temelje na prirodi i podrže ekonomiju koja se temelji na prirodi.

Pozivamo kompanije i organizacije koje se bave zaštitom okoliša i razvojem i implementacijom zelenih rješenja u urbanim sredinama da sudjeluju u interaktivnim anketama i razgovorima tokom ovog događaja kako bi podijelili šta gradovi rade ili naučili od drugih. Registracija na webinar je obavezna, a svi učesnici se mogu registrovati na sljedećem linku: Form.jotform.com

Više informacija o webinaru je dostupno na: Connectingnature.eu/connecting-nature-enterprise-platform.

Također, zainteresovanim kompanijama i organizacijama je omogućeno da se registruju na platformu u cilju uspostave saradnje sa drugim oragnizacijama, naročito imajući u vidu da je u projekat uključeno 29 partnera, ne samo iz Evrope, nego i cijelog svijeta (Kina, Brazil itd). Registracija je moguća na linku: www.naturebasedenterprise.eu

Izvor: www.serda.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!