Bio Halilović Katalog čajeva i sapuna


Predstaviti ćemo vam "Katalog čajeva i prirodnih sapuna" koje u ponudi imaju Bio-Halilović d.o.o i koji su dostupni putem Farmer.ba na kućnu adresu.

*Napomena - klikom na čaj koji vas zanima,dobijete sve potrebne informacije (kako naručiti, cijene, opis i sl.)

ČAJ OD CVIJETA NEVENA

Sastav: Cvijet nevena iz organskog uzgoja. Pomaže pri otkalnjanju tegoba u digestivnom traktu. Zacjeljuje ranice na želudcu i dvanestopalačnom crijevu, normalizuje rad jetre i lučenje žuči, te snižava holesterol u krvnim sudovima. Priprema: kašikicu čaja staviti u sud i preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 5-6 min procjediti i konzumirati.Rok upotrebe – 3 godine. Neto 30 g

ČAJ OD CVIJETA KAMILICE

Sastav: Cvijet kamilice iz organskog uzgoja. Djeluje protiv bolova, upala, nesanice, nervoze, slabe probave i kožnih bolesti. U prvom je redu lijek za žene, osobito je pogodan protiv grčeva svih vrsta. Pogodna za upotrebu u obliku tople obloge. Priprema: kašikicu čaja preliti sa 2 dl ključale vode. Nekon 5 min procjediti čaj i konzumirati. Rok upotrebe: 3 god. Neto: 30 g

ČAJ OD NANE/MENTE

Sastav: listovi nane iz organskog uzgoja

Nana je Prirodni spazmolik, dakle ima sposobnost da opušta mišiće, zato se koristi kod grčeva. Eterično ulje nane ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo, pa se koristi za spoljnju upotrebu kod raznih infekcija. Također nana sadrži mentol koji djeluje kao prirodni anelgetik.
Priprema: kašikicu čaja preliti sa 2 dl ključale vode. Nekon 5 min procjediti čaj i konzumirati.Rok upotrebe: 3 god. Neto: 30 g

PRIRODNI SAPUN OD LAVANDE

100% prirodni ručno izrađen sapun od lavande, ne sadrži sintetičke aditive i  alkohol.

Obogađen biljnim uljima koja ostaju na koži I nakon korištenja, i na taj način njeguju kožu i podstiču njenu dalju regeneraciju.

Eterično ulje lavande izrazito nježnog mirisa djeluje na umirujuće na kožu I smanjuje upalne procese. Sastav: palmino ulje, maslinovo ulje, natrijev hidroksid, eteričnu lje lavande, hidrolat lavande, cvijet lavande. Rok upotrebe – 3 god. Netto 90 g

PRIRODNA KREMA OD SMILJA

Sastavljeno od 100% prirodnih sastojaka. Djeluje višestruko na kožu, ima anti-age tertman za njegu kože, podstiče proizvodnju prirodnog kolagena; blagotovorno djeluje na oštećenu kožu, usporava starenje kože, vraća koži prirodnu vlažnost I elastičnost

Ima regenerativni i protivupalni efekat, pogodan za njegu dehidrirane I umorne kože. Odličan za smirenje crvenila kože I opekotina.

Sastav: eterično ulje smilja, shea maslac, ulje kokosa, ulje nevena, hidrolat smilja, pčelinji vosak i med. Rok upotrebe: 6 mjeseci. Netto: 30 ml; 50 ml

PRIRODNA KREMA OD NEVENA

Prirodna krema od nevena. Sastavljena od 100% prirodnih sastojaka.

Ima antiseptičko, antibakterijsko I regenerativno svojstvo. Pomaže kod posjekotina, opekotina, i koženih zapaljenja, ekcema i ujeda. Pogodna je kod dječijih osipa, ojeda i dermatitisa.

Sastav: ulje nevena, kakao puter i pčelinji vosak. Rok upotrebe: 6 mjeseci. Neto: 30 ml; 50 ml.


ETERIČNO ULJE KLEKE

Sastav: 100% eterično ulje od klekove bobice

Upotrebljava se za liječenje reumatskih bolova, bolova u zglobovima(može se masirati sa čistim eteričnim uljem, ili za osobe sa osjetljivom kožom pomješati sa nekim baznim uljem) za inhalaciju kod astme, bronhitisa i plućnih infekcija.

ETERIČNO ULJE LAVANDE

Eterično ulje lavande korisno je u vanjskoj upotrebi par kapi eterično ulja lavande pomješa sa baznim uljem (npr maslinovo ulje) i tom mješavinom se masira čelo i sljepočnica, koristi se kod glavobolje. Pogodna za masiranje vrata, slabina i donjeg dijela leđa, te za primjenu kod bolova u mišićima. Služi za opuštanje kod stresa, potištenosti i nesanice, tako što se u posudu ključale vode ubaci par kapi ulja i udiše. Pogodna za korištenje u svjećnjaku za osvježavanje prostorije.

ETERIČNO ULJE ORIGANA


Eterično ulje origana djeluje kao anelgetik, antiseptik, baktericid (djeluje na 25 različitih vrsta bakterija, kao što su Echerihia coli, Salmonella itd), digestiv, te kod bolova u mišićima. Ublažava bolove kod reume, uganuća zglobova, te bolove tokom menstruacije. Reguliše povišen krvni pritisak i pozitivno djeluje na rad prostate. Ima relaksirajuće dejstvo i koristi se kod problema nesanice, migrene i napetosti. Može se koristiti za masažu u kombinaciji sa baznim uljem (maslinovo, bademovo ili jojobino) tako što u 10 ml baznog ulja ukapamo 4-5 kapi eteričnog ulja. Za interinu upotrebu se preporučuje ukapati 2-3 kapi ulja na kocku šećera ili pomješati sa kašikicom maslinovog ulja I popiti.

Sastav: 100% eterično ulje origana


ETERIČNO ULJE TIMJANA I MAJČINE DUŠICE

Timajn djeluje kao antireumatik. Pored toga potiče obnavljanje kože, poboljšava cirkulaciju i jača imunitet. Pomaže kod problema sa crijevnim nametnicima, tako što se u šoljicu toplog čaja doda par kapi eteričnog ulja timjana. Općenito ima pozitivan uticaj na probavni trakt.

Majčina dušica ima vrlo slično djelovanje kao i timjan, s tim da pomaže kod problema sa kožom.

ETERIČNO ULJE JELE

Eterično ulje jele se koristi kao antiseptik kod urinalnih I genitalnih infekcija, te kod infekcija dišnih puteva. Olakšava disanje i potiče izbacivanje sluzi. U masaži pomaćže kod išijasa i neuralgija, stimulira cirkulaciju i potiče opuštanje bonih mišića. Pogodna za korištenje u svjećnjaku za osvježavanje prostorije, a za inhalaciju staviti par kapi ulja u ključalu vodu.

ETERIČNO ULJE LIMUNA

Djeluje kao antireumatik, antiseptik,  uspješan je u tretmanu masne kose, nečiste kože I starosnih pjega (za upotrebu na koži mješati sa nekim baznim uljem). Ima pozitivan učinak u borbi protiv celulita (masirati sa mješavinom ulja limuna I baznog ulja). Služi kao odbrambeni mehanizam protiv prehalde i gripe. Ne preporučuje se nanositi na kožu prilikom izlaganja suncu ili boravka u solariju.

ETERIČNO ULJE KADULJE

Kadulja reguliše cirkulaciju i izbacuje toksine. Koristi se kao tonik te nježno djeluje na reumatske bolove, bolove od išijasa I sportskih povreda. Izuzetno je učinkovita u borbi protiv bronhitisa, gripa, prehalde i raznih virusa.

Može se koristiti za masažu u kombinaciji sa baznim uljem (maslinovo, bademovo ili jojobino) tako što u 10 ml baznog ulja ukapamo 4-5 kapi eteričnog ulja. . Za interinu upotrebu se preporučuje ukapati 2-3 kapi ulja na kocku šećera ili pomješati sa kašikicom maslinovog ulja I popiti.

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!