Hladno cijeđena ulja ELAN - Zdravlje je uvijek u trendu, budi i ti !


Jeste li čuli za Elan proizvode iz Banje Luke i super ideju za proizvodnju hladno cijeđenih ulja?

Elan proizvodi su mala firma koja se bavi proizvodnjom hladno cijeđenih ulja i biljnih proteina u Banjoj Luci.

Iza Elana stoji 22-godišnja studentica, Jovana Cvijanović, koja je osnivačica i pokretač ove ideje.

Glavni način komuniciranja je putem Instagram-a elan_stilzivota i Facebook-a Elan stil zivota , gdje se za sva pitanja uvijek možete javiti.
Dosadašnje povratne informacije i preko 300 prodatih artikala u posljednjih nekoliko mjeseci su nam pokazale koliko su ovakvi proizvodi zaista potrebni i traženi.

Šta su hladno cijeđena ulja?

Hladno cijeđena ulja su proizvodi koji nastaju na takav način da iz svakog sjemena izvlače ono najbolje. Svako ulje ima svoje posebnosti koje ga čine poželjnim za neko stanje i korisnim kod mnogih problema sa zdravljem, kožom i uopšte tijelom.

Većina hladno cijeđenih ulja sadrži esencijalne masne kiseline ( omega – 3 i omega – 6 ), koje organizam ne može sam da proizvede, već unosi putem ishrane.
Omega -3 masne kiseline su korisne za zdravlje mozga, očiju, srca, hronične upale, za trudnice i dojilje, zglobove i kosti, dok omega -6 masne kiseline djeluju protuupalno, pomažu kod problema sa kožom (akne, psorijaza ), PMS-a,  menopauze.


Hladno cijeđena ulja sadrže mnoge vitamine i minerale, a razlog njihove posebnosti i kvaliteta je taj što prilikom procesa cijeđenja sve hranjive materije ostaju sadržane u ulju i sjemena iz kojih se dobijaju ulja ne gube kvalitet i karakteristike prilikom nastanka.

„Proces u suštini nije komplikovan i većinu posla obavlja mašina, a sve što je potrebno jeste opreznost i pedantnost. Određeno sjeme se ubacuje u mašinu, koja pritišće i provlači sjeme kroz turbinu, iz koje na jednu stranu izlazi hladno cijeđeno ulje, a na drugu nemasna masa, tj. protein određenog sjemena. Potrebno je voditi računa da sve bude čisto i da nije vlažno, jer vlaga doprinosi bržem kvarenju ulja. Tokom procesa se ne primjenjuju visoke temperature, te sam postupak ne mijenja sastav ulja. Prirodne boje i mirisi ulja su očuvani, zadržavaju se svi neophodni hranljivi sastojci: antioksidansi, esencijalne masne kiseline, vitamini i minerali.” – Jovana je za portal Ultra.ba pojasnila proces dobijanja hladno cijeđenih ulja.

Laneno, bademovo, orahovo i ulje crnog kima - dostupno na vašu kućnu adresu!


U sklopu platforme Farmer.ba, Jovana je predstavili veliki broj proizvoda koje priprema po narudžbi i koje možete naručiti na kućnu adresu. 
Neki od proizvoda koja se nalaze u njihovoj ponudi su hladno cijeđeno ulje lana, ulja bundeve, lješnjaka, oraha. 
Također možete pronaći i ulje crnog kima, chia sjemenki, bademovo ulje, pa sve do ulja industrijske konoplje.

 

Ova ulja su jedan od najbitnijih sastojaka prirodne kozmetike i mogućnost kombinovanja u svrhu dobijanja željenog preparata za kožu, kosu i tijelo je beskonačno.
Odlična su za skidanje šminke, a dodatno će i da nahrane kožu.

Sve ovo postoji u Banjoj Luci, pravi se po narudžbi što znači da su ulja 100% svježa, ali i 100% od čistog sjemena.

Moramo napomenuti da se radujemo suradnji sa mladim poduzetnicama i drago nam je da je firma Elan prepoznala Farmer.ba kao platformu i partnere za prezentaciju i online prodaju svojih proizvoda.
Jovani želimo sve najbolje u budućem radu i svakako se veselimo suradnji.

Vaš Farmer.ba i Elan 

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!