Proizvodi za radnju: Eko Blidinje Risovac - kozje mlijeko


Više o : Eko Blidinje Risovac - kozje mlijeko

“Risovac-Park Prirode Blidinje” se nalazi u Hercegovini na preko 1000 metara nadmorske visine, gdje se porodica Ćavar bavi eko proizvodnjom sira i drugih domaćih proizvoda.

Na divnim prostorima visoravni Risovac, možete sresti Velimira Ćavara sa njegovim stadom  koje trenutno broji preko 70 koza.  Zbog bogatstva biljnog i životinjskog svijeta te prekrasnih krajobraza 1995. godine Blidinje je proglašeno parkom prirode. Upravo na ovim prekrasnim poljima Velimir sa svojom suprugom Marijom je podigao farmu koza i pokrenuo proizvodnju sira od kozjeg mlijeka.

U zadnje vrijeme se puno govori o tome da se ljudi  sve više vraćaju zdravoj ishrani, da su svjesniji o tome kakvu hranu konzumiraju. Upravo u jednu od kvalitetnijih i zdravijih namirnica za ljudski organizam ubraja se kozje mlijeko.

Već je poznato da kozje mlijeko spada u najzdravije namirnice kad govorimo o mliječnim proizvodima. Od davnina se zna da pomaže kod bronhitisa, jačanja imuniteta, pomoći kod alergija, jačanja pluća, dobro je za dijabetičare, preporučuje se u pomoći kod liječenja čira, liječenje akni, dermatitisa…

Kozje mlijeko je bogat izvor biorazgradivog kalcija, željeza, fosfora, magnezija i sadrži ih u većim koncentracijama od kravljeg mlijeka.

Velimirove koze se isključivo hrane na divnim pašnjacima parka prirode, dok i zimi svoje koze hrani sijenom sa ovih prostora.

Tvornično kozje mlijeko je svakako skuplje od domaćeg, o kvalitetu da ne govorimo. Kod Velimira cijena 1 L kozjeg mlijeka sa čistih palninskih pašnjaka iznosi 3 KM!

Svakako vam preporučujemo da pogledate fotografije Velimirovog stada i prelijepe pašnjake Risovca, a više informacija o negovoj farmi možete dobiti na https://www.facebook.com/kozijisir.risovacblidinje ili na telefon: 063/ 446 – 390

Uživajte u predivnim slikama!

Eko Blidinje Risovac - kozje mlijeko


Mapa