BH. IZLAGAČI ODUŠEVILI NA SAJMU HRANE „BELGRADE FOOD SHOW“


Danas je u Beogradu otvoren drugi međunarodni sajam i konferencija visokokvalitetne hrane za Jugoistočnu Evropu Belgrade Food Show, na kojem su ove godine oduševljenje izazvali predstavnici Bosne i Hercegovine - kompanije „Kantar“,“Ecomedico“, „BarDo“, „Kuća priorde“ i „Aurora“.

„Veliko zadovoljstvo je biti danas i sutra ovdje u Beogradu. Ovdje su došli vodeći proizvođači visokokvalitetne hrane, te se očekuje preko 1000 posjetilaca, među njima i brojni predstavnici distributera iz regije i svijeta. EcoMedico će predstaviti svoje proizvode na bazi meda, već smo dobili nekoliko važnih kontakata i mislim da je ovo važna prilika za pokažemo kako bosanskohercegovački proizvodi donose svoju posebnost i da imaju svoj prostor na globalnom tržištu“, poručio je Adnan Čučuković iz kompanije „EcoMedico“.

Saradnja bh. kompanija je pokrenuta kroz podršku Vlade Švedske i Sjedinjenih Američkih Država, koje su kroz FARMA II projekat, podržale i sufinansirale odlazak naših izlagača na ovogodišnji BFS.

„Sweden/USAID FARMA II projekat je i prošle godine podržao odlazak bh. izlagača na ovaj sajam. Uz ovaj, u posljednjih mjesec dana smo imali priliku da bh. izlagače podržimo u odlasku na Biofach America, sajam ljekobilja, te na Anuga sajam u Kelnu, oba puta u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH. Ovakvi događaji su izuzetno važni za bh. proizvođače, velika prilika za umrežavanje i povezivanje sa potencijalnim partnerima iz svijeta“, poručili su iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

„Kuća prirode“ iz Tarčina je predstavila seriju zdravih sokova koji su već pronašli zainteresovane klijente. „Aurora“ je predstavila marmelade, dok je „Kantar“ također fokus stavio na tradicionalne recepte.

„Kantar Homemade je mala porodična radinost koja se bavi proizvodnjom maslinovog ulja, sirupa i marmelada, slijedeći i poštujući tradicionalne recepte. Želimo da vam ponudimo proizvode koji su nekada bili sastavni dio naših trpeza, a sada su, uslijed brzog tempa modernog načina življenja, postali  zanemareni“, poručuju iz „Kantara“.

Na sajmu se predstavio i „BarDo“, brend zdrave hrane koji je strasveni i iskusni tim iz Velike Britanije i Bosne i Hercegovine osnovao 2018.  godine na čelu sa Lilijan Sulejmanović. „Bardo proizvodi, koji se sastoje od 100% prirodnih sastojaka i koji su ručno rađeni u našem postrojenju u Sarajevu, su formulirani da održavaju Vaše zdravlje i optimalni nivo energije bez obzira koliko ste zauzeti u toku dana. Naš asortiman uključuje energetske pločice, kao i energetske i proteinske okruglice. Možete nas pronaći u svim velikim marketima širom BiH, a nadam se uskoro i na međunarodnom tržištu“, poručila je Sulejmanović.

Sweden/USAID FARMA II je najavila nastavak podrške bh. proizvođačima, te izražava zadovoljstvo zbog odlične prezentacije koju su kompanije iz BiH napravile na ovogodišnjem BFS-u.

Izvor:www.farmabih.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!