ERASMUS +PROJECT “WESTERN BALKANS URBAN AGRICULTURE INITIATIVE (BUGI)”


 

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu je koordinator Easmus + projekta „Western Balkans Urban Agriculture Initiative“ – BUGI. 

Pored Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu u BUGI u projekat su uključeni evropski partneri: Biotehnički fakultet iz Ljubljane, SWUAS Univerzitet iz Dorthmunda,  Alma Mater Univerzitet u Bolonji.

Od partnera iz regiona, uključeni su  Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Univerzitet Donja Gorica iz Crne Gore, Hadži Zeka Univerzitet u Peći i Univerzitet u Prištini. 
U okviru projekta su razvijeni i implementirani novi master studijski i programi cjeloživotnog (LLL) iz oblasti „Urbana poljoprivreda“  na univerzitetima u Sarajevu, Mostaru, Donjoj Gorici i Prištini (zajedno sa univerzitetom iz Peći). 

Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru su sa master programima „Urbana poljoprivreda“ startali akademske 2019/2020, a Univerzit Donaj Gorica i Univerzitet u Prištini su akademske 2021/2022 upisali prve generacije studenata novog master programa „Urbana poljoprivreda“. 
U toku 2021. godine su akreditovani i implementirani programi cjeloživotnog učenja na univerzitetima u Sarajevu, Mostaru, Donjoj Girici i Peći (zajedno sa univerzitetom iz Prištine)

Više o tome možete pronaći na web portalu projekta: www.bugi.unsa.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!