Gdje kupiti guščju mast?


Guščija mast izrazito je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje pomažu ljudskom organizmu u kontroli holesterola u krvi. Guščja mast ima zaštitni učinak u prevenciji bolesti srca i krvožilnog sistema.

Prema pozitivnim učincima na ljudski organizam, guščja mast se nalazi u istom rangu kao i maslinovo ulje. U narodnoj medicini, koristi se u liječenju bronhitisa tako da se konzumira rastopljena u supi, čaju ili mlijeku, ili se maže po prsima.

Kako čuvati guščju mast?

Na sobnoj temperaturi, topljena guščja mast se nalazi u tekućem stanju i preporuka je da se dži na hladnom mjestu radi lakšeg rukovanja.
Guščje salo topljeno na pari je 100% prirodan proizvod bez hemijskih dodataka i odavnina je poznato kao pomoć kod respiratornih problema (astme, bronhitisa i sl.)

Gdje kupiti guščju mast?

Guscija mast koju imamo u ponudu proizvedena je na farmama koje koriste isključivo BIO hranu. Radi se o 100% čistoj i prirodnoj guščijoj masti bez bilo kakvih dodataka.

Guščja mast gdje kupiti - Sarajevo

Cijena masti iznosi 30,00 KM za pakovanje od 300 grama i 50,00 KM za pakovanje od 0,5 kg. Dostava za uži dio Sarajeva je besplatna, dok se za druge gradove plaća dostava u iznosu od 6,00 KM.

Za sve narudžbe, dovoljno je da se javite na kotakt telefon 061/395-029 (Viber, WhatsUp).

Kako se koristi guščija mast?!

Guščija mast se može koristiti oralno i kao obloga na prsima.Kao obloga se ne smije korisiti ukoliko osoba ima povišenu temperaturu. Za oralnu upotrebu, zbog jakog ukusa, uglavnom se kombinuje sa drugom hranom. Miješa se u supe, sa medom ili se može koristiti kao mast za pripremu druge hrane.

Mast djeluje tako što rastvara sluz nagomilanu u bronhijama i podstiče da se iskašljavanjem izbaci iz organizma. Olakšava disanje, liječi i teže oblike bronhitisa, a naročito se primjenjuje kod djece astmatičara.

Osim za liječenje kašlja, guščija mast se pokazala i kao sjajan lijek za upalu pluća i astmu, kod oboljelih svih starosnih dobi.

Više informacija o guščijoj masti možete pročitati >>> GUŠČIJA MAST

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!