Guščija mast - pomoć kod upale pluća


30,00 KM

  •   08 - 05 - 2021
  •   33784

Na stanju: 0


Masa po komadu: 0.3 KG

Opis


Guscija mast koju imamo u ponudu proizvedena je na farmama koje koriste isključivo BIO hranu. Radi se o 100% čistoj i prirodnoj guščijoj masti bez bilo kakvih dodataka.

Osim za liječenje kašlja, guščija mast se pokazala i kao sjajan lijek za upalu pluća i astmu, kod oboljelih svih starosnih dobi.

Mast djeluje tako što rastvara sluz nagomilanu u bronhijama i podstiče da se iskašljavanjem izbaci iz organizma. Olakšava disanje, liječi i teže oblike bronhitisa, a naročito se primjenjuje kod djece astmatičara.

Kako se koristi guščija mast?!

Guščija mast se može koristiti oralno i kao obloga na prsima.Kao obloga se ne smije korisiti ukoliko osoba ima povišenu temperaturu. Za oralnu upotrebu, zbog jakog ukusa, uglavnom se kombinuje sa drugom hranom. Miješa se u supe, sa medom ili se može koristiti kao mast za pripremu druge hrane.

Guščja mast i med - recept

Istu količinu masti i meda, npr 200 g od svakog, možete kombinirati sa livadskim medom. Mast se otopi na laganaoj vatri i dodaje se med. Ovu jako lijekovitu kombinaciju držati u frižderu i uzimati po jednu kaškicu nekoliko puta dnevno.

*Ovdje imate pojašnjeno >> Kako naručiti Guščiju mast na adresu!

Dostavljamo brzom poštom na cijeloj teritoriji BiH po cijeni od 10,00 KM !

Guščja mast Sarajevo - cijena:

Cijena jednog pakovanja iznosi 30 KM / 300g

Za dostave unutar Sarajeva - kontakt telefon 061 395 029 (Viber)

Više o ljekovitosti GUŠČIJE MASTI 

Guščija mast - ljekovita svojstva

Jedan od najefikasnijih lijekova protiv bolesti disajnih puteva odavno je poznat narodnoj medicini. Potpuno prirodno sredstvo protiv kašlja, bronhitisa i astme – guščiju mast, koristile su i naše nane, a sve češću primjenu pronalazi i u modernoj medicini, u obliku preparata.

Masti su važan dio uravnotežene ishrane, a guščja mast je bogata esencijalnim masnim kiselinama. Esencijalne masne kiseline neophodne su za pravilno i normalno funkcionisanje organizma. Guščja mast obiluje i vitaminima A, K, E i D koji su neophodni za rast.

Guščija kiselina sadrži monozasićene masne kiseline. One pomažu snižavanje nezdravog holesterola u krvi, a ima ih još u koštunjavom voću i maslinama. Guščja mast sadrži i oleinsku kiselinu.

Guščija mast sadrži daleko manje zasićenih masnih kiselina od putera i maslaca.

Ko treba da je koristi?!

Guščija mast se naročito preporučuje djeci, a posebno bebama koje ne umiju da istresu nos i iskašlju sekret iz pluća. Njima se mast može mazati pomalo i u nozdrve, uz obloge na grudima. Osim za liječenje kašlja, guščija mast se pokazala i kao sjajan lijek za upalu pluća i astmu, kod oboljelih svih starosnih dobi.

OGRANIČENJA U UPOTREBI GUŠČIJE MASTI
Treba znati da obloge od guščije masti ne bi trebalo da se koriste kada imate povišenu temperaturu. Naime, loj tada otvara pore i zagrijava organizam, što će izazvati kontraefekat od onog koji želite da postignete.

Ovdje imate pojašnjeno >> Kako naručiti Guščiju mast na adresu!

Facebook komentari


Guščija mast - zdrava hrana


  • 061 395 029

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog