JAVNI POZIV FARMERIMA ZA UČEŠĆE U EDUKACIJI O ISHRANI MUZNIH GRLA


 

Sweden/USAID FARMA II projekat je pozvao zainteresovane proizvođače mlijeka da uzmu učešće na programu edukacija i predavanja na temu "Ishrana muznih grla". Ovaj program ima za cilj unaprijediti praksu proizvođača mlijeka vezanu za ishranu muznih grla s ciljem povećanja količine i kvaliteta proizvedenog mlijeka.

"Predavanja će održati prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz ove oblasti, a u uvodnom dijelu predavanja predstavnik ćemo predstaviti dosadašnje i planirane aktivnosti projekta, te pojasniti kakvu podršku Sweden/USAID FARMA II pruža na terenu", poručuju iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Predavanja će se održati u Gračanici (18.11., 11:00h; Osman-kapetanova medresa), Gradačcu (19.11., 11:00h, Skenderija), Živinicama (20.11., 10:00h, Velika gradska sala), Tuzli (20.11., 13:00h, Kantonalna privredna komora Tuzla) i Kalesiji (21.11., 11:00h, BKC "Alija Izetbegović").

"Pored ovih predavanja, planirano je susret i razgovor sa studentima na Tehnološkom fakultetu Tuzla, na temu “Uticaj proizvodnje mlijeka na klimatske promjene”.

Tim će ovom prilikom posjetiti i Farmu Spreča u Kalesiji, te farmu koza Milo Selo kod Lukavca. Partneri organizaciji svih predavanja su mljekare, zadruge, te općinske i gradske službe sa područja Tuzlanskog kantona. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem adrese info@farmabih.ba", zaključuju iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Učešće je slobodno, bez prethodne registracije.

Izvor: www.farmabih.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!