Kako koristiti pekmez od jabuka


Pekmez od jabuke je odlično domaće sredstvo za regulisanje probave, pročišćavanje krvi i povećanje željeza kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez uveliko ojačava imunitet, te pomaže u radu štitne žlijezde.

Svi pekmezi se prave na relativno sličan način. Kada govorimo o pekmezu, radi se o tečnoj do srednje gustoj supstanci napravljenoj postupkom cijeđenja a potom i ukuhavanja soka od jabuke, bez dodatka šećera ili drugih sladila.

Slatki pekmez od jabuke posebno se preporučuje kod neadekvatne ishrane gdje je možete koristiti za jačanje organizma umjesto različitih hemijskih multivitaminskih dodataka.

Pekmez od jabuka ima odlična ljekovita svojstva pomaže za:

- smanjenje šećera u krvi
- smanjenje holesterola i triglicerida
- jačanje i popravljanje krvne slike
- smanjenje i liječenje kašlja
- nadoknađivanje minerala i vitamina u organizmu
- probleme sa jetrom, njeno čišćenje i regeneraciju
- Pekmez od jabuka jača imunitet, te pomaže regulaciji šećera u krvi i radu štitne žlijezde.

Pekmez od jabuke je pravi lijek

Pekmez od jabuka kao lijek sadrži visoku koncentraciju željeza i vitamina C, kao i drugih vitamina i minerala. Kao takav, preporučuje se u liječenju anemije.
Za kiseli pekmez od jabuka se često koristi divlja jabuka.

Ovaj pekmez je izuzetno značajan za dijabetičare i ljude koji imaju zdravstvenih problema. Njegovim konzumiranjem jačate krvnu sliku i imunološki sistem, te ćete nadopuniti nedostatke minerala i vitamina u organizmu na potpuno prirodan i zdrav način.
Najbolji način da koristite ovaj preparat je da na jedan decilitar vode dodate jednu kašiku pekmeza promješate i da pijete na tašte svako drugo jutro

Osobe sa dijabetisom zatim osobe sa povišenom masnoćom, zakrčenjem krvni sudova, visokim krvnim pritiskom i jako dobar lijek za osobe koje žele da smršaju. 
Zatim osobe koje imaju poremećaj hormona štitne kao i čvorice da uzimaju jednu kašičicu svako jutro i preporuka je da što duže pekmez prolazi kroz grlo Rezultati su jako dobri, ali nikako ne prekidajte terapije koje vam je doktor propisao bez njegovog savjeta 

PEKMEZ OD JABUKA MOŽETE NARUČITI KLIKOM >>> OVDJE

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!