Kineska šumska stambena zgrada ima 404 stabla i više od 4.500 grmova


Easyhome Huanggang Vertical Forest City Complex, smješten u provinciji Hubei, prva je kineska vertikalna šumska stambena zgrada koju je dizajnirao Stefano Boeri Architetti China.

Zgrada je upravo otvorena i prima svoje prve stanare.

Huanggang Vertical Forest kombinuje otvorene i zatvorene balkone. Dizajn prekida glatku fasadu zgrade kako bi se stvorio kontinuirani osjećaj kretanja.

Naglašena su stabla i grmlje s mogućnošću rasta do pune visine na vanjskoj strani strukture.
Stanari uživaju u udobnosti okruženja prirodom

- Dizajn omogućuje izvrstan pogled na fasade obrubljene drvećem, poboljšavajući osjetilni doživljaj zelenila i integrirajući biljni krajolik s arhitektonskom dimenzijom- rekao je arhitekt Stefano Boeri.

-Tako stanovnici rezidencijalnih tornjeva imaju priliku doživjeti urbani prostor iz drugačije perspektive dok u potpunosti uživaju u udobnosti okruženja prirodom.

Vertikalna šuma prostire se na površini od 4,54 hektara i sastoji se od pet zasebnih kula. Od njih pet su dvije stambene i projektirane kao vertikalne šume. To je novi zeleni način projektiranja zgrada mješovite namjene, koje uključuju stambene prostore zajedno s hotelima i velikim poslovnim prostorima.

Zasadi Vertikalne šume potječu od lokalnih vrsta

Huanggangova šuma se sastoji od 404 stabla. Primarna stabla su ginkgo biloba, osmanthus fragrans, acer griseum, ligustrum lucidum i chimonanthus praecox.

U ogromnu količinu zelenila na kulama uključeno je i 4.620 grmova. Grmovi srednje veličine i manji grmovi su hibiskus mutabilis, elaeagnus pungens, nandina domestica i euonymus alatus.

Osim toga, postoji 2408 četvornih metara višegodišnje trave, cvijeća i penjačica uključujući ophiopogon bodinieri, sedum lineare i liriope spicata.

Ove biljke su lijepe i korisne za dobrobit stanovnika na mentalnoj razini. Međutim, one su također dobre za okoliš. Sveukupno, apsorbiraju nevjerojatnih 22 tone CO2 godišnje i proizvode 11 tona dodatnog kisika godišnje.

Izvor: wwww.ba.ekapija.com/

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!