Likeri od maline iz destilerije Sabine Krivdić uskoro u trgovinama i restoranima


 

Sabina Krivdić iz Visokog je mlada poduzetnica i prva žena koja je pokrenula destileriju. Njeni ciljevi su kvalitetni, domaći, tradicionalni proizvodi napravljeni od sirovina kojim je naše podneblje bogato.

Poznati likeri od malina, ali i od jagoda, višanja i meda uskoro će biti dostupni u trgovinama i restoranima u Sarajevu, Zenici, a uskoro i šire.  

  1. Prva ste žena koja je pokrenula destileriju, kako ste došli do te ideje?

Prve likere napravila sam sebi, a reakcije onih koji su probali bile su jako pozitivne. U tom periodu bavila sam se potpuno drugim poslom, ali brzo sam shvatila da bi proizvodnja likera i rakija mogla biti zanimljiv poziv. Počela sam istraživati, eksperimentisati sa različitim okusima, ali i ispitivati tržište. Zaključak je bio da nema malih destilerija koje bi se svojim kapacitetom izdvojile od industrijske, masovne proizvodnje. Tako sam odlučila registrovati destileriju i posvetiti se proizvodnji manje količine tradicionalno pripremljenih likera i rakija, bez dodataka umjetnih boja, aroma, aditiva i slično. Moj cilj su kvalitetni, domaći, tradicionalni proizvodi napravljeni od sirovina kojim je naše podneblje bogato. Mislim da je porazna činjenica da toliko stvari uvozimo, a okružuje nas i doslovno propada prirodno bogatstvo koje ne iskorištavamo.  

  1. Učestvovali ste na programu za poduzetnice PoWer Fondacije 787, koliko Vas je to pokrenulo i motivisalo u pokretanju Vašeg biznisa?

Program PoWer Fondacije 787 je došao u pravi čas. To je bio period kad sam istraživala, bila nesigurna i falilo mi je mnogo informacija o pokretanju biznisa, o marketingu, o finansiranju. Program je bio tako koncipiran da su polaznice u kratkom roku dobile baš sve potrebne informacije za pokretanje i vođenje vlastitog biznisa. Osim toga, dugoročna korist su i kontakti koje smo ostvarili i sa organizatoricama, i sa predavačima a i polaznice međusobno. Jednostavno, i nakon završenog programa imamo podršku i pomoć ako nam zatreba. Moj savjet je da se svi koji žele pokretati biznis obavezno prijavljuju na slične programe.

  1. Da li osim likera od malina planirate druge proizvode?

Osim malina, pravim likere od jagoda, višanja i meda. Nastojim ponuditi drugačije kombinacije i okuse, tako da najčešće kombinujem voće, sjemenke i začine. Pored likera od maline, istakao se i liker od kestenovog meda, kao i rakije koje pravim također od meda i malina za sve one koji ne vole slatka pića. Ove dvije rakije su nove na našem tržištu i trenutno je u fazi njihovo brendiranje.

  1. Gdje se nalazi destilerija?

Destilerija se nalazi u Visokom, tačnije u mjestu B. Mahala, u podrumu moje rodne kuće.

  1. Gdje se mogu kupiti Vaši likeri?

 Proizvodi se mogu naručiti preko Farmer.ba, putem FB stranice ili Instagram profila malinica.likeri. S obzirom na to da smo u fazi dogovaranja, do kraja godine očekujemo da će likeri i rakije destilerije “Malinica” biti dostupni u trgovinama i restoranima u Sarajevu i Zenici. Ovo je prilika i da pozovem sve zainteresovane ukoliko žele saradnju da nam se obrate.

Izvor: www.trafika.ba

 

 
 

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!