Mirisi koji će istog momenta otjerati komarce od vas


 

Ljeto je i dosadne krvopije su nam se pridružile. Iako nije sigurno koji je najpouzdaniji način da ih se otjera, ovo je nekoliko savjeta da ih se bar nakratko možete riješiti.

Iako BrightSide tvrdi da ih ovi mirisi tjeraju istog momenta.

Vanilija u prahu

Puder od vanilije pomiješajte s losionom za bebe u omjeru 1 naspram 10 i nanesite ga na kožu. Također možete rastopiti vanilin prah u vodi i zatim tu smjesu prskati na kožu i odjeću.

Eterična ulja anisa, klinčića, bosiljka i eukaliptusa

Eterična ulja anisa, klinčića, bosiljka i eukaliptusa mogu uplašiti komarce ako na kožu nanesete razrijeđeno ulje (5-10 kapi po čaši vode) ili ih poprskate na izvor topline poput aroma-lampe. Također možete umočiti vatu u ulje i staviti je na prozorsku dasku.

Bazgin cvijet

U prostoriju stavite grančice bazge, a miris bi trebao rastjerati komarce. No zbog snažnog mirisa bilo bi dobro da grančice ne stavljate u spavaću sobu dok u njoj spavate. 

Ulje cedra

Miris cedrovog ulja ne tjera samo komarce nego i muhe i žohare.

Kadulja

Prokuhajte grančice kadulje u vodi, zatim ih ostavite da se ohlade oko pola sata i umijte se u tome. To bi trebalo odbiti komarce od vašeg lica.

Buhač

Biljka buhač (dalmatinski buhač) je stari lijek protiv komaraca, ali i ostalih nametnika. Možete jednostavno oko stana ili kuće staviti nekoliko kitica buhača i to bi trebalo otjerati komarce.

Ulje, šampon i ocat

BrightSide predlaže recept koji bi trebao momentalno otjerati komarce iz vašeg doma - pomiješajte obično ulje koje koristite u kuhinji sa šamponom i octom (u jednakom količinama). Dobro promiješajte dok se ne zapjeni. Izlijte to u neku posudicu i ostavite je otvorenu u prostoriji.

Ovaj repelent nema jak miris pa ga vi nećete ni osjetiti, a komarcima neće biti baš privlačan.

Izvor: www.radiosarajevo.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!