Otvorene prijave: Brojna iznenađenja na jubilarnom Konjic Food Festu


 

10. Međunarodni festival  hrane "Konjic Food Fest" ove godine koji će se održati 02.i 03.oktobra 2019. godine, a u okviru njega bit će organizovano takmičenje parova u kulinarstvu za sve zainteresovane građane u općini Konjic.

Tema takmičenja jeste priprema riblje čorbe, a organizator će obezbijediti sve neophodno za ovaj događaj. Na ovaj način će se popularizirati priprema autohtone vrste pastrmke, koja predstavlja jedan od simbola Konjica.

Organizator je obezbijedio novčane i druge nagrade za najuspješnije takmičare i najukusniju riblju čorbu! Možda upravo vaš tajni sastojak i takmičarski duh pobijede.

Glavni cilj organizacije ovog takmičenja jeste da se pored profesionalnih kuhara, mladih kuhara i učenika omogući i ostalim građanima da pokažu svoje kulinarske vještine i da za to budu nagrađeni.

"Pozivamo sve zainteresovane građane općine Konjic da se prijave i svojim kulinarskim umijećem obogate sadržaj ovogodišnjeg jubilarnog ”Konjic Food Fest-a”", poručuju organizatori. 

Festival će biti opremljen dodatnim sajamskim stolovima što otvara mogućnost za privlačenje i povećanje broja novih izlagača i samim tim promocije njihove proizvodnje i plasmana na jednom značajnijem i ozbiljnijem nivou.

Uz ponudu domaćih lokalnih proizvoda, posjetioci će imati priliku probati razna slana i slatka tradicionalna jela koja će se pripremati na licu mjesta, a festival će biti kao i prethodnih godina popraćen bogatim kulturno-umjetničkim programom. 

Rok za prijavu je 15.09.2019. godine. 

Prijavni obrazac se nalazi u prilogu. Vaše ispunjene prijavne obrasce možete dostaviti u Općinu Konjic u Službu za privredu, finansije i društvene djelatnosti, kancelarija broj 29, na trećem spratu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće brojeve telefona:

036 712-236 Općina Konjic
036 735-041 Savez poljoprivrednih Udruženja
036 727-645 Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK"

Izvor: www.akta.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!