Podrška poljoprivrednim proizvođačima - Farmer.ba i MKF LIDER u partnerstvu


 

Sa prvim danima marta mjeseca započeo je novi zajednički projekat, partnerstvo Mikrokreditne fondacije LIDER i prvog bosansko-hercegovačkog portala za promociju i online prodaju domaćih proizvoda Farmer.ba. 

Mikrokreditna fondacija „LIDER”  već 16 godina obezbjeđuje dugoročan pristup finansijskim sredstvima poduzetnicima i poljoprivrednicima, kroz 19 ureda na području 39 općina, u pet Kantona u Federaciji BiH. LIDER je danas zrela i stabilna mikrokreditna fondacija, kojoj je brigu o finansiranju svog biznisa i domaćinstva, povjerilo preko 6.250 klijenata sa kreditnim portfolijem u iznosu od 17,2 miliona KM, od čega je preko 30% poljoprivrednika.

MKF LIDER pruža podršku poduzetnicima koji imaju dobru poslovnu ideju i želju da je sprovedu u djelo. Dugogodišnje iskustvo u finansiranju start-up biznisa i unaprijeđenja postojeće poslovne/poljoprivredne aktivnosti, posebno kreirane finansijske i nefinansijske usluge, i stručno osoblje na raspolaganju su svim poduzetnicima koji svoju budućnost vide u pokretanju vlastite poslovne aktivnosti i samozapošljavanju. Više o MKF LIDER na www.lider.ba.

 

Farmer.ba je prvi servis u Bosni i Hercegovini koji omogućava detaljni uvid i pregled proizvođača domaće uzgojene hrane i na jedan inovativan način promovira poljoprivredu u Bosni i Hercegovini te otvara vrata za novu saradnju i partnerstva. Kreiranjem baze podataka o proizvođačima hrane, Farmer.ba raspolaže informacijama o poljoprivrednoj proizvodnji u BiH, i potrebama proizvođača za dostizanje visokog kvaliteta proizvoda. U svakodnevno osvježenoj bazi podataka, vrlo brzo se može doći do informacija gdje kupiti domaću papriku, krompir, jaja, kvalitetan med, pekmez/džem ili neki drugi proizvod u našoj bližoj okolini, pored toga portal omogućava kupovinu domaćih proizvoda iz navedene baze direktno od proizvođača uz dostavu na kućnu adresu.

 

S obzirom da MKF LIDER i Farmer.ba podržavaju poljoprivredne proizvođače, MKF LIDER kroz posebno kreirane finansijske i nefinansijske usluge, a Farmer.ba kroz jedinstveni portal za plasman domaćih proizvoda u BiH, logično je bilo ući u partnerstvo koje će rezultirati uvezivanjem velikog broja poljoprivrednih proizvođača kojim će biti olakšan pristup informacijama, efikasna promocija i plasman proizvoda, te zagarantovan pristup finansijskim i nefinansijskim uslugama za razvoj poljoprivredne djelatnosti.

Ovo je samo početak saradnje koja će se ojačati novim zajedničkim projektima u skorijoj budućnosti.

 

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!