POLJOPRIVREDNICI PODRŽALI DIPLOMATSKI BAZAR (7.12.)


 

“Uvac” iz Rudog, “FANA” iz Srebrenika, “Voćar” iz Gornjeg Rahića, Savez pčelara “Kadulja” iz Čitluka, "Broćanska kadulja" iz Ljubuškog, “EIN Natural” iz Sarajeva, “AIDŽ” iz Velike Brijesnice, “Elmar Aroma Care” iz Trebinja, “Bionatura” iz Vareša i “Meganatura” iz Breze podržali Diplomatski bazar

U toku su pripreme još jednog Diplomatskog bazara u Sarajevu, čiji je cilj prikupljanje sredstava za podršku udruženjima i inicijativama koje se bave pitanjima socijalne zaštite i obrazovanje.

Ove godine, u saradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom, domaći poljoprivredni proizvođači su se odlučili uključiti u akciju te svoje proizvode ponuditi kroz Bazar, a putem štandova Ambasade SAD-a i Ambasade Švedske.

U akciju su se uključile kompanije “Uvac” iz Rudog, “FANA” iz Srebrenika, “Voćar” iz Gornjeg Rahića, Savez pčelara “Kadulja” iz Čitluka, "Broćanska kadulja" iz Ljubuškog, “EIN Natural” iz Sarajeva, “AIDŽ” iz Velike Brijesnice, “Elmar Aroma Care” iz Trebinja, “Bionatura” iz Vareša i “Meganatura” iz Breze.

“Poljoprivredni proizvođači iz cijele zemlje su pokazali spremnost da podrže dobrotvorne inicijative ove vrste, te su svoje proizvode poklonili kako bi se kroz prodaju ispunio cilj Bazara i pomogla zajednica. Izuzetno smo ponosni što se, od najmanje zadruga do velikih kompanija, u agro-sektoru prepoznaje važnost saradnje i potpore ovakvim inicijativama, što upućuje na činjenicu da poljoprivredna sektor čuva vrijednosti humanosti i dobročinstva, kao temeljnih postulata u svom radu sa širom društvenom zajednicom”, poručili su iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Izvor: www.farmabih.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!