Sprej za nos


NE MOŽETE disati, nos vam je pun, a uši začepljene? Zvuči kao prehlada, ali ne mora biti. Ono što se čini kao prolazna bolest, može zapravo biti upala sinusa. 

Upala sinusa ili \začepljeni sinusi kako ih obično nazivamo, je vrlo neugodna bolest koju prate jaki bolovi i zato čim prepoznate prve znakove treba ih što prije početi liječiti. Ne samo da olakšate tegobe, nego da se bolest ne bi ponavljala i ostavila moguće trajne i ozbiljne posljedice.
- Sinusitis je naziv za upalu sluznice koja oblaže sinuse, a može biti posljedica prehlade, bakterijskih i virusnih infekcija, alergija te reakcija na različite hemijske utjecaje. Većina slučajeva počinje običnom prehladom, uzrokovanom virusima.

Sprej za sinuse 

Glavni znakovi sinusitisa uključuju:
• Bol i pritisak u predjelu lica i čela
• Suzenje očiju
• Zapušen nos
• Oticanje sluzi u grlo
• Gubitak mirisa
• Kašalj ili zagušenja
Možda imate i slijedeće:
• Povišenu temperaturu
• Loš dah
• Umor
• Bol zuba
Ako imate dva ili više navedenih simptoma, ili gusti, zeleni ili žuti iscedak iz nosa, to može biti akutni sinusitis.

Simptomi upale sinusa

Tipični simptomi akutne upale sinusa su: glavobolja, osjetljivost, bol i oteklina u području oko očiju, obraza, čela i nosa, začepljen nos sa žuto-zelenim sekretom, osjećaj punoće i pritiska u licu koji se pogoršavaju kod sagibanja prema naprijed, povišena temperatura, opća slabost, umor i iscrpljenost, bol u projekciji korijena zuba i smanjen osjet mirisa.

Sinusitis je upala sluznice sinusa koja je posljedica bakterijske ili virusne infekcije. Upala sluzokože sinusa, nosa i ždrijela zbog koje nastaje otečenost sluzokože koja priječi put izlučivanju sekreta i koja dovodi do glavobolje naziva se akutnom upalom sinusa.

Akutni sinusitis karakteriziraju bol i pritisak oko očiju, bol u gornjoj vilici, umor i iscrpljenost, bol u uhu, povišena tjelesna temperatura, slijevanje sekreta niz zadnji zid ždrijela, te smanjen osjećaj okusa i mirisa. U većini slučajeva nije potrebna gotovo nikakva terapija te sinusitis prolazi sam od sebe u roku od 30 dana.

Kronični sinusitis ima simptome akutnog sinusitisa koji ne prolaze po tri mjeseca, pa i duže. Više od 37 milijuna Amerikanaca boluje od kronične upale sinusa. Antibiotici često nemaju gotovo nikakav učinak na kroničnu upalu sinusa, te ju je samim time i teže liječiti.


Najbolji sprej za nos 

Da bi smanjili mogućnost razvoja upale sinusa potrebno je redovito održavati prohodnost nosa i pripadajućih sinusa. Svakodnevno korištenje fiziološke otopine u nos i kapi za nos koje smanjuju natečenost sluznice nosne šupljine, te u slučaju alergija antihistaminika i kortikosteroida, te dobro ispuhivanje nosa, naročito kod djece, najbolji su način prevencije nastanka upale i korištenja antibiotika.
Lijekovi za upalu sinusa
Lijekovi protiv bolova koji su u slobodnoj prodaji (ibuprofen, paracetamol i slično) mogu olakšati bolove i sniziti povišenu tjelesnu temperaturu. Također, postoje dokazi da korištenje slane vode u sprejevima ili kapima za nos može pomoći kod simptoma kroničnog sinusitisa.

Najbolji sprej za sinuse

Prirodni deblokator sinusa sa propolisom, morskom soli, ravensarom i tanacetumom omogućava olakšanje i lakše disanje ubrzo nakon korištenja!

Eliksir – Sprej za Sinuse – Prirodni deblokator sinusa.

✅ Morska sol iz crnog mora omogućava otapanje sluzi u nekoliko sekundi.
✅ Propolis i Ravensara djeluju na uzročnike upale tj. bakterije i viruse, liječe sluznicu nosa i sinusa i time sprečavaju nastanak začepljenja.
✅ Tanacetum ima jako djelovanje protiv alergijskih reakcija i smiruje iritacije, svrbež i crvenilo izazvane alergijama.

Sprej za Sinuse 20ml - 15.00 KM
Dostava za cijelu BiH u roku 24/48h od narudžbe!
Dostava 7,00 KM - za sve narudžbe preko 70,00 KM - DOSTAVA BESPLATNA!

Farmer.ba

 

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!