STANARI: Promotivna prodaja jagode krnjinke


 

STANARI – U Stanarima je danas počela promotivna prodaja jagoda pod brendom krnjinka, koje su uzgojene na površini od jednog hektara u šest domaćinstava sa područja ove lokalne zajednice.

Predsjednik lokalnog Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Poljoprivrednik” Mihajlo Gavrić rekao je novinarima da je ubrana tona prvih prinosa jagode, a da će ukupna količina premašiti 20 tona.

– Uzgojili smo zdravstveno ispravne jagode u punoj agrotehnici, od analize zemljišta, mapiranja parcela i organskog uzgoja – kaže Gavrić.

On je pojasnio da je riječ o pilot-projektu ovog udruženja, potpomognutom podsticajima lokalne uprave, za koji kaže da se pokazao kao održiv jer je zaposleno 20 radnika.

– Jagode su u pakovanjima i sa daklaracijom, pa se tačno zna sa čijeg gazdinstva su uzgojene – kaže Gavrić.

On je zadovoljan što je sklopljen ugovor o prodaji jagoda dobojskom trgovinskom lancu, kao i Banji Kulaši u Prnjavoru, što je, ističe, potvrda i njenog kvaliteta.

Gavrić je najavio da je u planu proširenje proizvodnje jagoda, izgradnja skladišnog prostora i prerađivačkih kapaciteta, a do neophodnih sredstava nastoje doći u saradnji sa lokalnom upravom, resornim ministarstvom, te projektnim aktivnostima prema međunarodnim organizacijama.

Poljoprivredni proizvođač Miladinko Kovačević kaže da je jagode posadio na površini od dva dunuma, da je zadovoljan prinosom jagoda, za koje kaže da su kvalitetne, dodavši da je zainteresovan za preradu ovog voća.

Izvor: www.glas-regije.com

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!