Uselite jesen u svoj dom


 

Mnogi bezrazložno zapostavljaju ljepotu jeseni. Nerijetko je povezuju s vjetrovima, kišom i neraspoloženjem.


Bundeve i ukrasne tikvice, jesenji plodovi neobične ljepote i oblika u kombinaciji sa svježim cvijećem, bršljanom, suncokretom mogu da krase svaki prostor u kome se nađu. A veoma lako možete da napravite savršene aranžmane koji će vam uljepšati dvorište, balkon, omiljeni kutak u stanu ili slavsku trpezu.

Mnogi bezrazložno zapostavljaju ljepotu jeseni. Nerijetko je povezuju s vjetrovima, kišom i neraspoloženjem. Nekima je isuviše žuta, a drugima previše oštra. Ipak, nekolicina koja sebe može nazvati pravim ljubiteljima jeseni uživa u vrućem kestenju, slatkom grožđu i bakolikim tonovima ovog godišnjeg doba.

Detaljima pokažite ljepotu najkišnijeg perioda u godini

Jesenji aranžmani odišu neobičnom ljepotom, toplinom i unose pozitivnu energiju u prostor u kome se nalaze. Žute, zelene, crvene, šarene tikvice, zvonastog, kruškastog, loptastog, nepravilnog oblika mogu da vam posluže kao idealna osnova za pravljenje lijepih i raznovrsnih aranžmana. Dodavajući pojedine ukrasne biljke i cvijeće, dobićete prava umjetnička djela, a svako od njih imaće neku svoju posebnost.

Iznenadite goste

Stepenište ispred kuće ili trijem ukrasite bundevama i saksijama s raznobojnim hrizantemama. Na svaki stepenik stavite po jednu veću bundevu i jednu do dvije saksije s cvijećem.

Dajte svom domu zlatni sjaj

Sa kuhinjske police sklonite teglice za začine i druge sitnice i napravite nesvakidašnji aranžman. Možete staviti jednu srednju i nekoliko manjih bundeva, korpicu od pruća napunjenu ukrasnim tikvicama, flašu s nekoliko svježih cvjetova ili grančicu bršljana i raznobojne bobice. Vjerujte, kuvanje vam više neće teško padati. Zimnica, pored toga što je neosporno ukusna, može poslužiti i kao poseban vid dekoracije

Igrajte se plodovima jeseni

Bilo da je za slavlje ili opušteno druženje s prijateljima, sto možete da obogatite neobičnim stoljnjakom i aranžmanom. Na sredinu stola možete postaviti bundevu srednje veličine i oko nje poredati klipove kukuruza, male tikve različitih veličina i oblika, dva-tri grozda, jabuku.

Izvor: www.nezavisne.com

Foto: N.N. | Uselite jesen u svoj dom

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!