Proizvodi za radnju: Sadnice Maline Polka - jesenje i proljetne- kontejnerske sadnice


Više o : Sadnice Maline Polka - jesenje i proljetne- kontejnerske sadnice

 

Polka je najatraktivnija sorta na svijetu zbog svojih zavidnih osobina koje posjeduje. Sadnice mojih kupaca imaju primanje preko 90% (što vam mogu slikama obrazložiti).

Malinjak je druga i treća godina, visok prinos prve godine po dunumu (1200kg), dok druge i treće godine daje duple prinose, znači više od 2 tone, ako je zemljište odgovarajuće za malinu i ako su dati makro i mikro elementi koji su potrebni malini uz optimalan broj sadnica, koji je proporcionalan međurednom prostoru.

Sadnice su kupljene certificirane. Izvršeno je podmlađivanje malinjaka, tako da su sadnice zdrave 100%, jer nakon vađenja svih sadnica, dobijate mlade sadnice koje nemaju oboljenja! 


Naše sadnice su po parametrima standarda:
- Standardna sadnica maline je duga najmanje 50 cm, 
- Srednje debljine 0,8-12 mm, 
- Korijenov sistem od najmanje 8-10 glavnih žila, dužine od 12-20 cm, i debljine 2 mm, koji je dobro obrastao prostranim žilicama i korijenovim dlačicama.

Zelena kontejnerska sadnica podrazumijeva ukorijenjenu, razvijenu, već primljenu odgojenu sadnicu visine 15-20 cm. Proljetne sadnice su formirane biljke i one nemaju potrebe za prijemom, već jednostavno nastavljaju svoj rast i razvoj koji su dostigle u zemlji.

U zavisnosti od kretanja vegetacije, sadnja se obavlja u periodu Mart-April-Maj-Juni. Može se saditi po sistemu cik-cak ili linearno-jednoredno, naravno uz određene savjete kako da se obavi proces sadnje.

Najveća prednost kontejnerske sadnice u odnosu na zrele izdanke golih žila je bolji postotak primljenih sadnica ako se sadnja obavlja u optimalnom vremenskom periodu. Zelena proljetna sadnica ako se posadi na proljeće donosi dobit u istoj godini kao i jesenja sadnica. Zelene proljetne sadnice ne zahtjevaju pomotehničke radnje nakon sadnje što je njihova prednost.

Za više informacija svakako se javite na kontakt telefon: 064/ 41 77 011-  Adnan

Sadnice Maline Polka - jesenje i proljetne- kontejnerske sadnice


  • Otoka, Novo sarajevo
  • 064/ 41 77 011

Mapa