Izrada samoljepljivih etiketa po najvišim EU standardima, RIGEL doo


 

Kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH i Rigel d. o. o. predstavile su AccurioLabel 230, digitalni roll-to-roll sistem za štampu etiketa, posljednju riječ tehnologije kompanije Konica Minolta i jedini ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Uporedo s evropskom promocijom u Bruxellesu, u pogonu digitalnog print studija Rigel u Sarajevu brojnim gostima iz struke, poslovnim partnerima i javnosti demonstrirane su mogućnosti uređaja i ozvaničen početak proizvodnje.

Nabavka AccurioLabela 230 odgovor je kompanije Rigel d. o. o. na rastuće potrebe tržišta za manjim i srednjim tiražima, fleksibilnošću, prilagodljivošću te specifične zahtjeve klijenata u vezi s oblikom i završnom doradom etiketa. 

"Zbog velikog udjela troška pripreme za štampu u prodajnoj cijeni etiketa, u fleksoštampi nije bilo moguće postići konkurentne cijene na manjim i srednjim tiražima. Sada možemo osigurati vrhunski kvalitet ispisa na različitim podlogama, u raznim oblicima i s brojnim mogućnostima dodatne obrade po veoma konkuretnim cijenama. Vjerujem da će ovo ulaganje obradovati i naše brojne klijente, među kojima su i regionalni lideri u štamparskoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji te da ćemo, uz postojeću ponudu, povećati obim posla i doprijeti do klijenata s kojima dosad nismo sarađivali", istakao je Vedad Meheljić, direktor kompanije Rigel d. o. o.


Brojne su prednosti AccurioLabela 230 i u odnosu na ranije sisteme digitalne štampe etiketa i u odnosu na postojeća rješenja na tržištu Bosne i Hercegovine. Ovim modelom postignuta je još veća lakoća korištenja te znatno poboljšanje brzine ispisa i brzine izmjene rolni. 

“Unaprijedili smo i mogućnosti štampe, fleksibilnost u proizvodnji i efikasnost podrške koju, kao partneri, osiguravamo. Dodatno smo poboljšali i ekološke aspekte, koji se najbolje ogledaju u smanjenju potrošnje električne energije i količine papirnog otpada. Zahvaljujući povjerenju naših partnera, u mogućnosti smo im pružiti uvid u najnoviju tehnologiju Konica Minolte u digitalnoj štampi etiketa. Posebno smo ponosni što će početi s proizvodnjom istovremeno s promocijom AccurioLabela 230 u Bruxellesu", istakao je Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH.

Evropska promocija AccurioLabela 230 upriličena je na Labelexpo 2019, najvećem sajmu noviteta industrije etiketa i ambalaže u svijetu, koji se održava u Bruxellesu, a AccurioLabel 230 naći će se u središtu ponude kompanije Konica Minolta.

O kompaniji Rigel d. o. o.

Kompanija Rigel d. o. o. porodična je firma osnovana 2015. u Sarajevu. S ciljem kreiranja ponude proizvoda u skladu s najvišim EU standardima, nastala je kao rezultat višegodišnjeg iskustva u štamparskoj djelatnosti.

Osnovna djelatnost kompanije jest proizvodnja i prodaja različitih vrsta etiketa, s posebnim fokusom na proizvodnju samoljepljivih etiketa u rolni. Kompanije nudi širok spektar etiketa raznovrsne namjene, na različitim materijalima.

Zastupnik je kompanije Stratus d. o. o. iz Podgorice, jedne od vodećih proizvodno-štamparskih kompanija u regiji.
Više informacija možete pronaći na sajtu www.rigel.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!