MKF Lider organizovao besplatne webinare za male privrednike


 

Mikrokreditna fondacija Lider na početku krize sa pandemijom korona virusa pokrenula je projekat „Pravi Lider“ čiji je cilj pomoći svojim klijentima u poslovanju u kriznim situacijama. Svjesni važnosti edukcije, prenosa znanja i iskustva stručnjaka iz oblasti prodaje i promocije, Lider je organizovao besplatne webinare za svoje klijente nakojima predaju eminentni stručnjaci iz svijeta biznisa.

Tako su do sada organizovana tri webinara čije su teme bile "Promocija malih biznisa putem društvenih mreža", "Oporavak biznisa nakon pandemije", te "Kako pokrenuti i voditi online prodaju".

“Projekat 'Pravi Lider' nastao je iz potrebe da pomognemo našim klijentima ali i kompletnoj maloj privredi u našoj zemlji da se oporavi od krize uzrokovane pandemijom korona virusom. Tako smo između ostalog organizovali niz besplatnih webinara čije smo teme definisali u saradnji sa klijentima i ekspertima iz određenihoblasti. Vodili smo se informacijama koje smo dobili od klijenata, odnosno njihovim oblastima interesovanja te odabrali niz izuzetno aktuelnih sadržaja. Vjerujem da su naši klijenti izvukli određene benefite u ovojrazmjeni znanja i iskustva i da će im ove i sve naredne edukacije pomoći u budućem poslovanju", kazao je direktor MKF Lider Džavid Sejfović i dodao da mu je posebno drago to što su već nakon prvog webinara dobili mnoge pohvale od svojih klijenata, ali i drugih kolega iz mikrokreditne industrije.

"Teme su zaista zanimljive i korisne za nas male poduzetnike, ovo je jedinstvena prilika da dođem do vrijednih informacija, znanja i vještina koje nastojim da primjenim u svom biznisu. Iako mi nedostaje vremena, jer u svom salonu radim sama, uz LIDER-ovu podršku kroz edukacije i mentorstvo, vjerujem da ću uspjeti značajno unaprijediti svoje poslovanje, pogotovo u ovim teškim vremenima kad se svi biznisi teško nose sa posljedicama pandemije", kazala je polaznica webinara Sabina Božić, vlasnica O. D. „Karma“ iz Sarajeva.

Nakon tri uspješna webinara, MKF Lider će nastaviti u kontinuitetu organizovati online predavanja za sve svoje klijente, pa su tako već u oktobru najavljeni online seminari "Brendiranje proizvoda i usluga" i "Kako kreirati vlastiti web shop", a u novembru i o temi "Kako aplicirati na grantove za bespovratna sredstava".

Treba napomenuti da će MKF Lider također nastaviti i sa promocijom usluga i proizvoda svojih klijenta i nefinansijskih usluga savjetovanja, a u planu je i kreiranje jednistvene online platforme za lakše umrežavanje,edukaciju i promociju malih biznisa u BiH.

GALERIJA


Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!