Razlika između bijelog i žutog kukuruznog brašna


Bijelo vs žuto kukuruzno brašno

Brašno je vrlo bitan sastojak u hrani i prehrani ljudi. Koristi se u većini prehrambenih proizvoda, u pravljenju osnovnih sastojaka hrane i u umacima za zgušnjavanje. Kruh, peciva i drugi recepti zahtijevaju uporabu brašna koje se može napraviti od različitih žitarica. Može se napraviti od pšenice, riže, čak i od kasave koja je gomolj, a naravno, može se napraviti i od kukuruza ili kukuruza.

Jeste li ikad kušali tortilje i burito? Što je s tortiljom i kukuruznim čipsom? Sve su napravljene od kukuruzne brašna koja se također može koristiti u pečenju i pravljenju umaka i u drugim prehrambenim proizvodima.

Kukuruzno brašno je brašno napravljeno od sušenog kukuruza ili kukuruza, a naziva se i kukuruznim brašnom. Izrađuje se brušenjem osušenih kukuruznih zrna u finu ili grubu konzistenciju. Kukuruzno brašno proizvodi se brusilicama od kamena ili čelika.

U Meksiku i drugim zemljama kukuruz se obično melje u mlincu za kamen koji omogućava da kukuruzna brašna zadrži dio klica i trupa koji dodaje svom okusu i hranjivim sadržajima. Ovaj postupak smanjuje rok trajanja kukuruzne brašna čak i ako se čuva u hermetički zatvorenim i hladnim mjestima.

Upotreba čeličnih brusilica uklanja klice i ljuske kukuruznih koštica. Zbog toga kukuruzna brašna duže traje, ali uklanja većinu hranjivih sastojaka i okusa.

Kukuruzne kaše mogu biti bijele, žute ili plave boje, ovisno o vrsti kukuruza koji se koristi. Plava kukuruzna brašna proizvodi se od rijetkog plavog kukuruza ili dodavanjem plave prehrambene boje. Bijelo i žuto kukuruzno brašno najčešća su vrsta.

Bijelo kukuruzno brašno proizvodi se od zrna bijelog kukuruza, a žuto kukuruzno brašno je iz jezgra žutog kukuruza. Oboje imaju dobar okus, ali žuto kukuruzno brašno je slađe od bijelog kukuruznog brašna, pa ga preferiraju oni koji prave pecivo.

Okus mu je također jači, ima jači okus, a bogatiji je vitaminima A i B od bijelog kukuruznog brašna. Obje vrste su savršene za upotrebu u pravljenju kolača od kukuruznog brašna, a većina recepata zahtijeva upotrebu bilo koje vrste kukuruznih brašna.

 

 

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!