Batat sadnice 1,5 KM


1,50 KM

  •   22 - 05 - 2021
  •   7130

Opis


Batat (lat. Ipomoea batatas) je višegodišnja gomoljasta biljka porijeklom iz tropskih i suptropskih područja Srednje i Južne Amerike. Ako patite od dijabetesa ili viška kilograma, uvrstite zdravi batat na svoj jelovnik, i uživajte u njegovom aromatičnom okusu i zdravstvenim dobrobitima.

Sadnice batata u BiH. 

Naši batati su već dobro izrasli! 
Jeste li vi posadili svoje?
Ukoliko planirate, a niste pronašli sadnice, u ponudi imamo manju količinu sadnica batata po cijeni od 1,50 KM (komad). 
Dostava za grad Ljubuški besplatna, za udaljenije gradove šaljemo brzom poštom. 
Sve infomacije na brojeve 063-419-595, Viber/WhatsApp 063-802-774

Batat se smatra iznimno dragocjenom i hranjivom namirnicom, ali možete primijetiti da na našem području njegova upotreba nije toliko raprostranjena kao što je recimo nekih drugih kultura. 

Jedan od razloga zasigurno leži i u njegovoj cijeni, ali i u tome što mnogi ne vole njegov slatkast okus koji se po mnogočemu razlikuje od okusa "slanog" krompira na koji smo svi navikli. 
Bilo kako bilo, uzgoj sadnica batata zahtijeva dosta vremena i truda i ne uspijeva uvijek...
Zbog klimatskih uvijeta na našem području, ne možemo pouzdati samo u polaganje cijelog gomolja u zemlju, nego je najbolje uzgojiti vlastite sadnice iz izdanaka batata. Ukoliko nije držan u hladnjači, većina batata na sobnoj temperaturi sama od sebe počne bacati izdanke. Da bi osigurali njihov rast, potrebno je dijelove ili cijele batate staviti u vodu ili zemlju na toplom i osvjetljenom mjestu, te po potrebi vlažiti. Nakon nekog vremena, izdanci će početi rasti. Potrebno je imati dosta strpljenja, ali jednom kad krenu...ne zaustavljaju se tako lako 
Kada dosegnu visinu od nekih 5-10 cm, mogu se kidati i staviti u casu sa vodom da puste korjen. Nakon toga se sade u kontejnere ili stiropore za presadnice. Tek kada sadnica dovoljno ojača i kada to vremenske prilike dopuštaju, mogu se saditi u zemlju na otvorenom. Za naše podneblje, to vrijedi sredinom travnja ili svibnja. 
Biljka je iznimno otporna i zbog toga pogodna za organsku proizvodnju! Čak i u konvencionalnoj poljoprivredi, jedna od kultura koja se najmanje tretira što je još jedan od razloga da je odlučite isprobati. 
Mi smo se ove godine odlučili za vlastiti uzgoj sadnica batata, u kućnim uvjetima i u manjim količinama, ali ćemo gledati čaroliju prirode u punom cvatu, uz našu malenu pomoć.

6 zdravstvenih prednosti konzumacije slatkog krumpira (batata)

  • Izvrsna nutritivna vrijednost
  • Doprinosi zdravlju crijeva
  • Može imati antikancerogena svojstva
  • Doprinosi zdravom vidu
  • Može doprinijeti moždanim funkcijama
  • Može doprinijeti imunitetu 

Facebook komentari


Suncookret - Organski proizvodi Ljubuški


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog