Sadnice jagode mjesečarke


1,50 KM

  •   09 - 04 - 2023
  •   4885

Opis


Jagode mjesečarke najpopularnije su jer rađaju od ranog ljeta pa sve do kasne jeseni. Plodovi su krupni, duguljastog oblika i tamno crvene boje te vrlo slatki.

U našoj ponudi imamo sadnice jagode mjesečarke po cijeni od 1,5 KM.

SADNJA JAGODA U PROLJEĆE

One ne zauzimaju puno prostora u vrtu te su sadnice prilično jeftine. Kada planirate sadnju jagoda mjesečarki imajte na umu da trebate saditi na ravnom tlu, ne previše strmom. Zemlju za sadnju jagoda mjesečarki prvo trebate dobro pripremiti, tlo trebate pokriti stajskim gnojivom i kopanjem pripremiti zemlju za sadnju.

UZGOJ JAGODA ZA POČETNIKE

Za  sadnju mjesečarki neophodno je prvenstveno dobro pripremiti zemljište. To podrazumijeva zaoravanje stajnjaka, brnanje ili frezanje, zavisno o tipu zemljišta i količini vlage. Unos stajnjaka zaoravanjem je neophodan jer se tako obogaćuje zemljište hranljivim materijama i njegovim sagorijevanjem povećava se količina humusa.

 

PRIHRANA JAGODA MJESEČARKI

Prihrana jagoda mjesečarki počinje u proljeće odmah nakon čišćenja od starog lišća. Temperatura tla mora biti iznad 10 Celzijusa da bi biljka mogla normalno primati hranjiva.

Jagoda u rano proljeće formira mlado korijenje, a u cvjetnim pupoljcima se nastavlja formiranje cvjetova i začetak listova. Iza toga slijedi intenzivan porast, kako korijena, tako i nadzemnog dijela (listova).
Najbolje uvjete za rast i razvoj ukusnih plodova pruža humusom bogata i vlažna zemlja i naravno, pravilna prihrana jagoda mjesečarki.

Istraživanja pokazuju kako konzumacija bobičastog voća, pa tako i jagoda, može smanjiti rizik od pojave mnogih hroničnih bolesti.

Više informacija možete dobiti klikom ovdje - JAGODE MJESEČARKE

 

Facebook komentari


Suncookret - Organski proizvodi Ljubuški


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog