Med u saću 270gr


10,00 KM

  •   17 - 01 - 2022
  •   279

Opis


Osobe koje stalno koriste med u saću u svojoj ishrani rijetko su sklone prehladama, rijetko imaju infekcije. Žvakanje saća jača imunitet disajnog trakta koji traje najmanje četiri godine.

Žvakanjem  voska sa medom u naš organizam unosimo biološki vredne materije koje se u njemu nalaze, na primjer vitamin A. Doprinosi se takođe i dezinfekciji usne duplje, smanjuje se pojava karijesa, čiste se zubi. Djelotvorno je i protiv naslaga kamenca i za saniranje upaljenih desni. Saće u medu sadrži sve korisne sastojke koji su sadržani i u drugim pčelinjim proizvodima: medu, polenu i propolisu.

Svojim sastojcima, ovaj proizvod blagotvorno djeluje na sluzokožu disajnih puteva, obzirom da su respiratorne infekcije često povezane sa poremećajima metabolizma i nedostatkom nekih hranljivih materija. Saće u medu je odlično sredstvo, kako za prevenciju, tako i za liječenje prehlade.

Da bi se postigli optimalni efekti, preporučuje se žvakanje voska iz meda makar četiri sati dnevno. Sažvakanu masu ispljunuti. Po pravilu, za liječenje blažih infekcija, dovoljan je jedan dan žvakanja, ali da bi se sprečili recidivi, može se postupak ponoviti i sljedećeg dana. Žvakanje saća je odlična preventiva upali sinusa, koja se najčešće javlja u jesen i u proleće.

Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti naše proizvode na adresu >>>> Kako naručiti Maksuz proizvode!!

Napomene*

Za Sarajevo - Butik zdrave hrane Zelenara vrši dostavu isključivo za narudžbe preko 30,00 KM.

Dostava izvan Kantona Sarajevo - 6,00 KM 

Butik zdrave hrane - Zelenara

Facebook komentari


Butik zdrave hrane - Zelenara


  • Aleja lipa bb

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog