Proizvodi za radnju: AM - Prirodna kozmetika


Više o : AM - Prirodna kozmetika

Počela sam se baviti pravljenjem prirodne kozmetike na nagovor moje prijateljice sa kojom sam išla u srednju školu i studirala hemiju. Prva krema koju sam napravila bila je Lifting krema sa tamjanovim uljem koja je pokazala odlične rezultate.

Pogodna je za sve tipove kože, koža je upija brzo. Zatim Mast gaveza..... Ova čarobna biljka govori sama za sebe. Oduvijek se koristi u narodnoj medicini protiv bolova, bronhitisa, upale sinusa.  To su najtraženija dva proizvoda.

Lifting kremu i Mast gaveza uzele su neke talijanske apoteke na ispitivanje, koje su dale pozitivno mišljenje i podršku za dalji rad.

Krema smilje, lavanda i shea buter, zbog  svog djelovanja i atraktivne slike, naručuje se često kao krema za poklone.

Sapun sa aktivnim ugljem se pokazao učinkovit za problematičnu, aknoznu i osjetljivu kožu sa njegujućim efektom. Kod industrijskih sapuna glicerol odvajaju u procesu pravljenja sapuna dok je ovdje prisutan taj nezaobilazni osvježivač kože. Dezodorans u stiku je korisnike oduševio cjelodnevnim efektom i osvježavajućim mirisom. Labelo, proizvod od ulja i shea butera, njeguje i štiti usne, a uz dodatak eteričnog ulja mente, pospješuje cirkulaciju usana, što utiče na blago povećanje volumena usana.                

 Prirodna kozmetika je sve više popularna u svijetu. Ljudski organizam je zasićen  sintetičkim tvarima koje većinom prouzrokuju štetu, suhoću kože, ekceme, alergije.... Samim prolaskom kroz kožu i krvotok, dospijevaju do jetre u kojoj se talože. Preopterećenost ovog našeg čistača organizma i nemogućnost da filtrira našu krv, dovodi najprije do promjena na koži a zatim i nekih drugih promjena. Koža je naš najveći organ koji nas štiti, zato je volimo i njegujmo.

Prirodne sastojke iz krema koža prihvata kao svoje. Prirodne kreme se mogu godinama koristiti iz dana u dan, bez zasićenja kože proizvodom. Potreban je određeni period da se koža detoksificira od raznih hemikalija da bi počela pokazivati  prave rezultate ovih preparata. Kreme i dezodorans nanose se na mokru kožu radi boljeg hidratacijskog efekta.

Proizvodi su rađeni ručno od biljnih ulja, eteričnih ulja i pčelinjeg voska kao učvršćivača. Svi proizvodi imaju dodatak vitamina E koji je prirodni konzervans, antioksidans i revitalizirajući dodatak proizvodima. Proizvode je potrebno držati na suhom, tamnom i hladnom mjestu na temperaturi između 20 i 25οC. Rok trajanja prirodnih krema je 6 mjeseci od otvaranja, što zavisi i od roka trajanja ulja i čajeva.

Svi proizvodi imaju certifikat, ispitani su u akreditiranom laboratoriju Euro inspekt u Zagrebu, u skladu sa visokim međunarodnim standardima 17025-HAA, HRN EN ISO.

Mast gaveza i Sapun sa aktivnim ugljem pored ovoga imaju i standard BAS EN ISO, ispitani su u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo.    

 Želim da uživate u ovim proizvodima kao što ja uživam u njihovoj pripremi za Vas!

Nahranite i očistite Vašu kožu i čuvajte je...

Kontakt telefoni: 

+387 61/ 911-201   

+387 33/ 452 927 

E-mail: medamela@gmail.com   

Dipl.ing.hemije Haznadar Amela

Facebook: AM - Prirodna kozmetika

 

AM - Prirodna kozmetika


  • Olimpijska 34, 71 000 Sarajevo
  • 061/911 201
  • medamela@gmail.com

Mapa