Proizvodi za radnju: OPG Džakula - Stolac


Više o : OPG Džakula - Stolac

 

U srcu stolačkih Dubrava u Pješivcu, tri sestre Danijela, Daliborka, Ivona i majka Mara Džakula vode nepregledno imanje okićeno voćnjacima.

Nastavile tamo gdje je otac stao

Početak ove storije vraća nas četrdesetak godina unazad, kada je Ivo Džakula, pokrenuo gazdinstvo na svom imanju. Od ranog djetinjstva kćeri su s roditeljima radile i stekle radne navike visokog nivoa. I sve je išlo svojim normalnim tokom dok prije nekoliko godina Ivo nije preminuo.

Njegove supruga i kćeri našle su se na životnoj prekretnici i donijele ključnu odluku: nastaviti porodičnu tradiciju dugu 40 godina, sada bez muške glave u kući, potpuno same, ali uz veliku ljubav, emociju i toplinu.

Nepregledno imanje okićeno voćnjacima nije zapušteno. Nije stalo. Voćke su nastavile beharati i rađati bogatim plodovima. Trešnje, breskve, jagode, nektarine, smokve, narovi. Veličanstven prizor za pogledati i doživjeti dio te atmosfere u bogatim voćnjacima.

– U svakoj priči počinjem od svoga tate. Čovjeka koji je imao viziju i skoro pa cijeli život posvetio ovome poslu. U sve što vidite ovdje uložio je mnogo truda, rada, ljubavi, a na kraju i novca. Onoga momenta kada nas je napustio javila se ogromna želja da nastavimo tamo gdje je on stao. Možda je to na neki način bio pokušaj da tata i dalje živi kroz nas. Teško smo podnijeli činjenicu da više nije s nama, pa nam je rad u voćnjaku bio kao svojevrsna terapija.

Držala nas je neka misao da će negdje gore biti ponosan ako nastavimo njegovim stopama – govori za „Azru“ Danijela Džakula, koja je bila posebno vezana uz pokojnog oca.

U nastavku ćemo predstaviti sve naše proizvode koje možete naručiti i putem web platforme www.farmer.ba direktno na Vašu kućnu adresu.

Za sva dodana pitanja, svakako nam se javite na naš kontakt telefon 063 918 886

Napomena: Za sve narudžbe iz naše radnje preko 50 KM - dostava je besplatna na Vašu kućnu adresu !!!

Ovdje možete pogledati kako naručiti naše proizvode na Vašu kućnu adresu: KAKO NARUČITI !

Vaš OPG Džakula

OPG Džakula - Stolac


Mapa