Proizvodi za radnju: Organski bijeli luk


Više o : Organski bijeli luk

 

Almedina, nezaposlena majka troje djece (SSS) i njen muz Nijaz (dipl. ing. el.) odlučili su poboljšati svoj kućni budžet organskom proizvodnjom bijelog luka. U predgrađu Sarajeva iznad Blažuja,  komšija im je dao na korištenje obradivu, a najmanje 30 godina neobrađivanu zemlju koju su obradili i uzgojili 100% organski bijeli luk.

Nakon uspješne obrade i uzgoja počeli su malo da se igraju matematike i došli su do sljedećih zaključaka:
Evo npr. u Sarajevu ima oko 300 hiljada stanovnika, što je otprilike oko 75 hiljda domaćinstava (proizvoljni podaci). Nas koji prodajemo luk na u oglasima ima oko 30tak i kod svih su količine ograničene (kod mene oko jedne tone) što bi značilo da proizvedemo oko pola kile luka po domaćinstvu (na godišnjem nivou) tj. nemamo dovoljno luka ni za Sarajevo, da ne spominjem druge gradove.....iz čega zaključujem da u BiH nema dovoljno proizvođaca bijelog luka, ali su svi u strahu da li ce naći trzište zbog uvoznog luka, tj. uvoznog lobija. 

 

Jedan od načina kako se možemo suprotstaviti tome jeste da podržimo naše BiH proizvođace kojima je ovo jedini izvor prihoda, a nekima je pokušaj poboljšanja kućnog budžeta. Ako svi počnemo razmišljati na taj način...KUPUJMO DOMAĆE tj. PROIZVEDENO U BiH, svi ćemo biti na dobitku, jer ce naši proizvođači imati sigurno tržište, a kupac će imati kvalitetan proizvod. 

Kod nas možete kupiti domaći, 100% organski uzgojen bijeli luk po cijeni od 8 KM za 1 kg. 

Kotakt tel. 062 257 268 - Almedina.

Sav zarađeni novac uložićemo u kupovinu plastenika za proširenje asortimana proizvoda, a dio ćemo uložiti u za naše uslove ne baš jeftin, certifikat organske proizvodnje. 

Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja, svakako nam se javite!

Organski bijeli luk


  • Blažuj
  • 062 257 268
  • almedina_d@outlook.com

Mapa