Ovo je pet najskupljih biljaka na svijetu


Većina biljaka ima pristupačnu cijenu, ali postoje i one koje imaju cifre od kojih bi vam se zavrtjelo u glavi.

Faktori kao što su rijetkost, ljepota, uzgoj i razmnožavanje potencijalno igraju ulogu kada je u pitanju određivanje cijene skupih biljaka.

Smokva sa zrelim listovima "fiddle" (80 do 400 dolara)

Može da naraste skoro 15 metara tropskim kišnim šumama, dok u zatvorenom prostoru najviše 3 metra. Prepoznatljivo lišće je omiljeno mnogim dizajnerima enterijera, tako da je potražnja još više podigla cijenu. Ne vole suv vazduh ili promaju, niti dobro reaguju na previše ili premalo sunca.

Raznobojna monstera (700 do 5000 dolara)

Šarena monstera je trenutno jedna od najpopularnijih biljaka. Spora brzina razmnožavanja biljke je čini veoma rijetkom. Može da se nađe u raznim nijansama, bez dva lista istog oblika, pa ju je jedinstvenost učinila posebnom.

Filadendron Minima (50 do 8.150 dolara)

Ovo je tropska biljka koja se često naziva i Mini Monstera ili Piccolo. Ono što je čini zanimljivom je to što ima samo četiri lista. Dok se tipične vrste ove biljke prodaju za 20 do 50 dolara, raznovrsne sorte koštaju više.

Šendžen Nongke orhideja (do 200.000 dolara)

Orhideja Šendžen Nongke je biljka koju su razvili naučnici koji su neumorno radili osam godina u laboratoriji na kultivisanju ovog cvijeta. Nekada je ovoj biljci potrebno i četiri do pet godina da procvijeta. Dragocjeni primjerci se prodaju na aukciji i za nevjerovatnih 200.000 dolara.

Bonsai od starog bora (50 do 1,3 miliona dolara)

Bonsai sa najvećom cijenom je vijekovima stari bijeli bor, koji je prodat za oko 1,3 miliona dolara.

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!