Proizvodi Ljekobilje Hercegovina dostupni i kroz web platformu Farmer.ba


Sagu o ljekovitom bilju Hercegovine zvanično pričaju i njeguju već više od dvadeset godina. Apsolutni su začetnici poštovanja i uvažavanja majke prirode i svega onoga što nam ona tako spontano daje i nudi u našoj Hercegovini.

U sudaru kontinentalne i mediteranske klime, sa više od 300 sunčanih dana godišnje, izrazito bazičnim zemljištem prepunim kalcijum-karbonatom i potpuno čistim ekološkim prostorom bez bilo kakvih industrijskih zagađivača, Hercegovina je postala rijedak dragulj u ovom dijelu Evrope i jedinstvena prirodna oaza ljekovitog i aromatičnog bilja i pčelinjih proizvoda.

LJEKOBILJE HERCEGOVINA - Ljekobilje Ljubinje

Pod brendom “Ljekobilje”, preduzeće “Ljbilje” d.o.o Ljubinje proizvodi i prerađuje ljekovito, aromatično i začinsko bilje.

Cjelokupna proizvodnja naše kompanije se zasniva na jasno definisanim postulatima očuvanja zdravlja i životne sredine, pa u proizvodnom procesu koristimo isključivo prirodne sastojke, bez bilo kakvih dodataka poput umjetnih boja i vještačkih aroma.

- Proizvodnja sjemena ljekovitog bilja;
- Proizvodnja sadnica ljekovitog bilja;
- Plantažiranje ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja;
- Otkup i primarna prerada samoniklog ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja;
- Proizvodnja etarskog ulja;
- Proizvodnja hidrolata, ulja za masažu i kozmetike za njegu kože;
- Proizvodnja meda i pčelinjih proizvoda;
- Proizvodnja biljnih ekstrakta/tinktura (monokomponentni i mješavine);
- Proizvodnja filter, klasičnih, monokomponentnih i višekomponentnih čajeva;
- Proizvodnja mirisnih, dekorativnih jastuka i suvenira/vrećica;
- Edukacija i obuka iz oblasti ljekovitog bilja i tradicionalne medicine, kao i razvoj projekata i stručnih i savjetodavnih usluga.

ETERIČNA ULJA - LJEKOBILJE/HERCEGOVINA

Proizvodnja ljekovitog bilja u organskom postupku je u poslednje vrijeme sve više zastupljena. Interes za ovim je svjetski trend ishrane organskom proizvodima i težnja očuvanja životne sredine, BIH ima prirodne preduslovi za bavljenje ovom proizvodnjom.

U organskoj poljoprivredi se od poljoprivrednih proizvođača zahtjeva puno više znanja, rada i pažnje prilikom proizvodnje da bi ispunili sve zahtjeve u skladu sa zakonskim propisima i pravilima organske proizvodnje. Proizvodi koji su uzgojeni u organskom postupku su skuplji u odnosu na konvencionalne proizvode.

Svijest potrošača i relativno visok životni standard stanovnika Evropske unije (EU) je doveo do toga da bez obzira na višu cijenu organskih proizvoda u državama EU postoji veća potražnja za ovim proizvodima nego što je njihova trenutna ponuda na tržištu.

Organska poljoprivredna proizvodnja  je proizvodnja zdravstveno bezbjedne, kvalitetne hrane na ekološki održiv način. Organska hrana može odgovoriti na sve glasnije zahtjeve potrošača za zdravom i bezbjednom hranom, čija proizvodnja neće dovesti do narušavanja kvaliteta vode i zemljišta, biodiverziteta. Stoga se svrstava u kategoriju hrane višeg kvaliteta.

Proizvodi nose logo i certifikovani su od strane ,,OK,, certifikaciskog tijela  iz Sarajeva koji je priznat od strane švicarskog ureda za poljoprivredu FOAG.

Kvalitet lekovitog bilja sa područja Hercegovine potvrđuje njegovo prisustvo već više od sto godina, kako na evropskom tako i na američkom tržištu. Sudar mediteranske i planinske klime, preko 300 sunčanih dana u godini, prisustvo kamena krečnjaka, predstavlja spoj prirodnih okolnosti, koje opredjeljuju kvalitet lekovitog bilja. Sve to čini osnovu za organsku proizvodnju koja se nameće kao imperativ u čitavoj prehrambenoj industriji širom sveta.

Ljekobilje Hercegovina  i Farmer.ba

Facebook komentari

AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!