Macerat divljeg origana, 100ml


8,00 KM

  •   28 - 06 - 2019
  •   2851

Opis


Naučna istraživanja potvrdila su postojanje širokog spektra djelovanja divljeg origana - antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiseptičko i anti parazitsko. Ključni  aktivni sastojci ove biljke su karvakrol i timol, a pored toga divlji origano obiluje i brojnim mineralima i vitaminima kao sto su: kalcij, magnezij, cink, željezo, kalij, bakar, bor, vitamini C, A i B3.

Biljka divlji origano se pokazala veoma efikasnom u tretiranju slijedećih zdravstvenih tegoba:

- kod upale sinusa

- bronhitisa

- infekcije grla, usta i nosa

- suzbijanju crijevnih parazita

- liječenju gljivičnih oboljenja

- ublažavanju infekcija i iritacija na koži

- liječenju akni

- protiv astme

- za jačanje imuniteta

- za liječenje prehlade i gripe

Macerat divljeg origana se može primijeniti dermalno i oralno, dok je mast namijenjena isključivo za vanjsku upotrebu.

S obzirom na to da je pravi  i kvalitetni macerat divljeg origana veoma jak, sto se tiče načina doziranja za oralnu upotrebu preporučuje se oprez i strogo pridržavanje savjeta ljekara.

Ulje divljeg origana ne bi trebale upotrebljavati osobe koje boluju od nedostatka željeza u organizmu jer može dovesti do toga da se ovaj mineral u tijelu slabije apsorbuje, osobe sa povišenim krvnim pritiskom, srčani bolesnici, trudnice i dojilje.

Prilikom dermalne upotrebe macerata i masti divljeg origana, proizvodi se u tankom sloju nanose na čistu i suhu kožu.Kod osjetljivih osoba preporučuje se prethodno napraviti test na manjoj površini kože.

O detaljnijem načinu primjene, doziranju, kontraindikacijama i nuspojavama obavezno se konsultovati sa stručnom osobom ( fitoterapeutom, farmaceutom ili liječnikom). Držati van dohvata djece.

Proizvod je 100% prirodan i prilikom proizvodnje nisu korišteni vještački aditivi, boje, arome, konzervansi niti stabilizatori.

Proizvode je najbolje čuvati u hladnjaku i van dohvata djece. Prije primjene macerata divljeg origana posavjetujte se sa ljekarom ili fitoterapeutom.

 

Facebook komentari


Terra Sana - Sanski Most


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog