Eterično ulje melisa, 2ml (Terra Sana)


30,00 KM

  •   28 - 06 - 2019
  •   2122

Opis


Eterično ulje melise - Najbolji pokazatelj skupocjenosti i velike potražnje za eteričnim uljem melise je činjenica da je za 1 kg ovog eteričnog ulja potrebno 5-16 tona svježe biljke. Pored veoma ugodnog i intenzivnog mirisa koji podsjeća na limun, ovaj proizvod se primjenjuje i kod:

- nesanice

- tjeskobe

- histeričnih napada

- stresa

- narušene psihičke stabilnosti

- trahikardija izazvanih stresom

- loše probave ( nadutost, grčevi)

- bolnih mjesečnica

- gubitka koncentracije

- njege kože

Francuski travar MauriceMessegue je rekao:

"Za mene je ova biljka kraljica svih stimulirajućih trava. Nespretnom ljubavniku, nemirnoj glavi porodice, ženama opterećenim problemima, očajnicima i onima što ih prati osjećaj poraza u životu savjetujem ovu čarobnu biljku koja obnavlja organizam, vraća snagu i radost življenja.“

Način primjene: inhalacija, dermalno

Za dermalnu upotrebu ovog proizvoda se najčešće prave otopine u nekom biljnom ulju ( najbolje bademovom) u kojem je udio eteričnog ulja melise 1-2 %. Masaža se izvodi po potrebi 1-2 puta sedmično. Eterično ulje ne nanositi na kožu u koncentrovanom obliku! Kod osjetljivih osoba preporučuje se prethodno napraviti test na manjoj površini kože. Za inhalaciju se ulje može koristiti u aroma lampicama ili difuzerima. Dovoljna je jedna kap eteričnog ulja pomiješana sa vodom da ispuni Vaš prostor nevjerovatnom svježinom i popravi Vam raspoloženje.

O detaljnijem načinu primjene, doziranju, kontraindikacijama i nuspojavama konsultujte se sa stručnom osobom ( fitoterapeutom, farmaceutom ili liječnikom). Držati van dohvata djece. Eterična ulja koja proizvodimo su garantovano 100% čista eterična ulja bez ikakvih dodatnih vještačkih primjesa.

Čuvati u dobro zatvorenim, zatamnjenim bocama. Proizvod ne izlagati visokim temperaturama. 

 

Facebook komentari


Terra Sana - Sanski Most


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog