Mast divljeg origana 15ml (Terra Sana)


3,50 KM

  •   27 - 06 - 2019
  •   3466

Opis


Mast divljeg origana. Sastav proizvoda: maslinovo ulje, cvjetovi divljeg origana (Origanumvulgare) ubrani u ekološki čistoj sredini, prirodni pčelinji vosak
Porijeklo proizvoda: BiH
 
Naučna istraživanja potvrdila su postojanje širokog spektra djelovanja divljeg origana - antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiseptičko i anti parazitsko.
 
Ključni  aktivni sastojci ove biljke su karvakrol i timol, a pored toga divlji origano obiluje i brojnim mineralima i vitaminima kao sto su: kalcij, magnezij, cink, željezo, kalij, bakar, bor, vitamini C, A i B3.
 
Biljka divlji origano se pokazala veoma efikasnom u tretiranju slijedećih zdravstvenih tegoba:
- kod upale sinusa
- bronhitisa

- infekcije grla, usta i nosa

- suzbijanju crijevnih parazita

- liječenju gljivičnih oboljenja

- ublažavanju infekcija i iritacija na koži

- liječenju akni
- protiv astme
- za jačanje imuniteta
- za liječenje prehlade i gripe
 
Macerat divljeg origana se može primijeniti dermalno i oralno, dok je mast namijenjena isključivo za vanjsku upotrebu.
S obzirom na to da je pravi  i kvalitetni macerat divljeg origana veoma jak, sto se tiče načina doziranja za oralnu upotrebu preporučuje se oprez i strogo pridržavanje savjeta ljekara.
 
Ulje divljeg origana ne bi trebale upotrebljavati osobe koje boluju od nedostatka željeza u organizmu jer može dovesti do toga da se ovaj mineral u tijelu slabije apsorbuje, osobe sa povišenim krvnim pritiskom, srčani bolesnici, trudnice i dojilje.
 
Prilikom dermalne upotrebe macerata i masti divljeg origana, proizvodi se u tankom sloju nanose na čistu i suhu kožu.Kod osjetljivih osoba preporučuje se prethodno napraviti test na manjoj površini kože.
 
O detaljnijem načinu primjene, doziranju, kontraindikacijama i nuspojavama obavezno se konsultovati sa stručnom osobom ( fitoterapeutom, farmaceutom ili liječnikom). 
 
Proizvod je 100% prirodan i prilikom proizvodnje nisu korišteni vještački aditivi, boje, arome, konzervansi niti stabilizatori.
Proizvode je najbolje čuvati u hladnjaku i van dohvata djece.

Facebook komentari


Terra Sana - Sanski Most


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog