Proizvodi za radnju: Poljoprivredna zadruga Aroma Organica


Više o : Poljoprivredna zadruga Aroma Organica

 

Poljoprivredna zadruga Aroma Organica osnovana je početkom 2015. godine s namjerom pokretanja organske poljoprivredne proizvodnje medicinskog i aromatičnog bilja, te starih sorti žitarica u Livanjskom polju kao način povezivanja i dostizanja ekonomske i okolišne održivosti u širem području Livanjskog polja, HBŽ/Kanton 10.

Zadruga broj 10 članova i za sad svoje aktivnosti provodi na području općine Livno s planom proširenja vlastite poljoprovredne proizvodnje na susjedne općine, ali i primarne proizvode kooperanata iz ovog područja.

Jedan od pokretačkih ciljeva za osnivanje Zadruge je i promocija očuvanja okoliša kroz pokretanje okolišno održive poljoprivredne proizvodnje okrenute ka poboljšanju standarda lokalnog stanovništva.

PZ Aroma Organica trenutno obrađuje oko 21,6 ha poljoprivrednog zemljišta, od čega je 20,6 ha ugovorom o zakupu ustupljeno na uporabu od grada Livna (Drenaža 35), a 1 ha u vlasništvu jednog od članova Zadruge (Palanka, Suhača). Također, jedan od članova Zadruge obrađuje trajni nasad šipka (Rosa canina) na površini od 0,1 ha (Progon, Veliki Guber).

U dosadašnjoj primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji Zadruga je uglavnom bila usredotočena na proizvodnju heljde, smeđeg prosa, raži i pira kao nekonvencionalnih brašnih žitarica. Osim ovih žitarica u dosadašnjoj proizvodnji postavljali smo i ogledna polja drugih, uglavnom medicinskih i aromatičnih biljnih vrsta poput korijandera, komorača, nevena, facelije...

Zadruga od 2018.godine obrađuje i trajni nasad lavande na 0,1 ha.

Za sve ostale informacije i pitanja, slobodno se javite

PZ Aroma Organica, Šibenska bb , Livno

+387 63 344 085

Email: aroma.organica.livno@gmail.com

Poljoprivredna zadruga Aroma Organica


Mapa